Be The Wolf – Imago

Be The Wolf – Imago
Scarlet Records, 2015

Soms krijg je van die schijfjes thuis waarvan je, zelfs na een aantal draaibeurten, niet weet wat je ermee aan moet. De Italiaanse hardrockband Be The Wolf brengt ons met Imago zo’n album. Instrumentaal zit het allemaal wel goed in elkaar, de erg cleane vocalen moeten je liggen, maar zijn op zich niet slecht, en er staan beslist lekkere brokjes muziek op. Toch spreekt het geheel niet echt tot de verbeelding en is er niet veel materiaal te vinden dat blijft hangen.

Be The Wolf komt uit Turijn en is actief sinds 2011. Een handvol singles en bijbehorende videoclips en een EP werden sindsdien uitgebracht en podia in heel Europa, maar vooral in Italië zelf, werden onveilig gemaakt, maar nu is het dan toch tijd voor een debuutalbum. Met hardrock uit de zeventiger jaren en rock’n’roll als basis is men aan het werk gegaan. Maar echt een label erop plakken, daar waag ik mij niet aan, en daar zijn ze zelf ook wars van. Pure rock, blues, punkrock, garage, pop en de moderne Amerikaanse rock, het is bij vlagen allemaal terug te horen.

Bij vlagen flitsend gitaarspel, simpel dreunende bassen en doortimmerende drums en nogal schelle en zwaar op de voorgrond staande vocalen zijn de kenmerken van de muziek van deze band. Maar wat vooral opvalt is dat het allemaal weinig catchy is, met vreemde soundcombinaties en overgangen. Je krijgt het idee dat men een beetje teveel energie steekt in het bereiken van een zo groot mogelijk publiek.

Geen slecht album hoor, dat Imago, maar ook niet echt eentje voor de eeuwigheid. Ik ben bang dat er geen track op staat die ik mij na het schrijven van dit stukje nog weet te herinneren en in mijn afspeellijst ga plaatsen. En daarmee leg je nou precies de vinger op de zere plek. Maar laat de echte rockliefhebber er zelf eens een luisterbeurt aan wagen zou ik zeggen.

Tracklisting:
Be The Wolf

 1. Si(g)ns
 2. Chameleon
 3. The Fall
 4. Jungle Julia
 5. 24
 6. The Comedian
 7. Florinda’s Murderer
 8. Dust In Hoffman
 9. The House Of The Dead Snow
 10. One Man Wolfpack

Line-up:

 • Federico Mondelli – Zang, gitaar
 • Marco Verdone – Bass
 • Paul Canetti – drums

Links: