Battle Beast – Battle Beast

Battle Beast – Battle Beast

Nuclear Blast, 2013

De debuutplaat van deze Finnen, Steel, was een schot in de roos. De ouderwetse, doch fris rake heavy metal werd goed ontvangen en de band kon op tournee met de landgenoten van Nightwish. Toch niet de minsten. Met een nieuwe zangeres en een deal bij een grote platenmaatschappij brengt het gezelschap de o zo belangrijke tweede plaat.

battle b

Gemakshalve getiteld Battle Beast laat de band er vanaf het eerste moment geen gras over groeien. Let It Roar is een felle opener en geeft aan dat er muzikaal niet veel is veranderd ten opzichte van het debuut. De songs zitten nog steeds uitermate kundig in elkaar en door de toevoeging van veel toetsen en catchy refreinen trapt Battle Beast nergens op tere zieltjes.

Nieuwe zangeres Noora beschikt net als haar voorganger over een krijs waar Udo Dirkschneider jaloers op zou worden, maar weet tegelijkertijd de nodige variatie in haar zanglijnen aan te brengen. Muzikaal zit het ook allemaal snor bij en op Battle Beast. Het gezelschap beheerst zijn instrumenten en weet de makkelijk behapbare nummers af en toe van een prettige solo of wending te voorzien.

De opvolger van Steel is uitermate goed geslaagd en Nuclear Blast heeft dan ook een prima act aan zijn stal toegevoegd. Battle Beast verstaat de kunst om een zo goed als uitgekauwd genre frisse impulsen te geven. Liefhebbers van U.D.O., Manowar, Accept die niet bang zijn voor een stevige dosis toetsen kunnen toeslaan.

Tracklisting:
battle b

 1. Let It Roar
 2. Out Of Control
 3. Out On The Streets
 4. Neuromancer
 5. Raven
 6. Into The Heart Of Danger
 7. Machine Revolution
 8. Golden Age
 9. Kingdom
 10. Over The Top
 11. Fight Kill Die
 12. Black Ninja
 13. Rain Man

Line-up:

 • Noora Louhimo – zang
 • Anton Kabanen – gitaar, zang
 • Juuso Soinio – gitaar
 • Eero Sipilä – bas
 • Janne Björkroth – toetsen
 • Pyry Vikki – drums

Links: