Bastardizer – Dawn Of Dominationy

Vanaf de andere kant van onze planeet fêteren deze vier Aussies ons op hun tweede volledige album. Vanaf 2013 wordt er aan de weg getimmerd en komt de band bijna jaarlijks netjes met een release.

Op Dawn Of Dominationy staan elf nummers die net geen drie kwartier duren. Van een spannende opbouw of memorabel riffwerk moet Bastardizer het niet hebben. De muziek klinkt productiegewijs niet helemaal anno 2019, maar daar lijkt bewust voor gekozen te zijn om het old-school gevoel beter tot zijn recht te laten komen. Dat lukt vrij aardig, waarbij de belangrijkste troeven tot zijn recht komen: de teksten en het stemgeluid van Beesley.

Hij bedient zich van een vrij rauwe strot waarmee de balans tussen death en thrash doorslaat naar de laatste. De man kent zijn beperkingen en blijft keurig binnen zijn stembereik waarbij hoge uithalen worden geschuwd. Tekstueel tapt Bastardizer uit het demonische vaatje. Het doet enigszins puberaal overkomen. Van de andere kant: het eerder genoemde old-school gevoel wordt hiermee gevoed. Met de teksten over vrouwen en zuipen schiet de band in zijn eigen voet. Het is ongetwijfeld leuk voor in de oefenruimte of op een festival, maar op dit album komt het niet geloofwaardig over.

Conclusie: als je houdt van een portie ouderwetse death/thrash waarbij je je niet stoort aan een middelmatige productie, dan kun je Bastardizer eens checken. In de grote stroom van bands lukt het Bastardizer niet om er echt uit te springen. Tip voor de band: ga op zoek naar je unique selling point, buit dat uit en kom over een jaar met een nieuwe release.

Score:

65/100

Label:

Evil Spell Records, 2019

Tracklisting:

 1. Dawn Of Domination
 2. A_Dose Of Vengeance
 3. Crimson Trenches
 4. Death Cult
 5. Demons Unleashed
 6. Whiskey ‘til Death
 7. Up The Ante
 8. Hellions Of The Oath
 9. Midnight In Hell
 10. Mongrels Wrath The Depraved Nazarene Whore
 11. Unholy Allegiance

Line-up:

 • Chris Beesley – Vocalen
 • Bill Morgan – Gitaar, basgitaar
 • Matt Clarke – Basgitaar
 • George Delinicolis – Drums

Links: