Basilisk – End of Catastrophe

Basilisk – End of Catastrophe
Weird Thruth Productions, 2013

Uit Japan komen wel vaker vreemde zaken. Dit Basilisk ziet er heel vreemd uit, als drie superhelden die in het echte leven administratief bedienden zijn en ‘s nachts veranderen in evil thrashers. Dit is de eerste langspeler van deze Japanse heren.

Het ziet er niet alleen vreemd uit, het klinkt ook vrij bizar. Hier en daar wat Seth, maar tot minstens evenveel een eigen geluid dat varieert tussen old school blackthrash en wat progressieve US deathmetal uit de oude doos, dichtgekleefd met een dikke rol basgitaar. Soms is het akelig primitief en op het randje van slecht (niet strak, vals, bizar), soms net bijzonder goed gevonden en uitdagend. Ondanks de old school vibes is het gewoon gedurfd en vreemd, Japans dus. Hier en daar moet ik zelfs denken aan de meest vreemde exploten van Absu. Niet dat het avantgarde is of zo, zeker niet, het is gewoon “anders”

Apart plaatje dus, dat weliswaar old school is en weinig afwijkt van reeds platgetrapte graspaden, maar door enkele behoorlijke afwijkingen in speelstijl bijzonder “weird” kan klinken. Gelukkig weten ze ook de nodige dynamiek te ontwikkelen met lange traditionele black-/death-/thrash-stukken. Alles in het Japans trouwens qua teksten, en dat is maar goed ook. Het Engels is namelijk te lachwekkend voor woorden.

Tracklisting:
Basilisk

 1. Sign of Baptism
 2. In Most Septile
 3. Diabolical My Dark & Muddy Stream
 4. Suffer from Hallucination
 5. Stained with Deepred
 6. Fathomless Depth Crimson Dawn
 7. Bethel Bleed
 8. Nosferatu
 9. Lost Dimension

Line-up:

 • Takayuki Minoshira – Gitaren, Zang
 • Takuya – Bas
 • Itorki – Drums

Links: