Barshasketh & Void Ritual

Barshasketh & Void Ritual – (split)
Broken Limbs Records, 2015

Split cd’s en ep’s worden nogal eens uitgebracht als zoethoudertje tot er een volledige cd verschijnt. Misschien is dat in het geval van Barshasketh en Void Ritual ook wel het geval. Maar als het leidt tot een release van deze kwaliteit, dan is het meer dan gerechtvaardigd.

Hoewel het nooit een wedstrijd is, is het moeilijk om op een split de onderlinge bands niet met elkaar te vergelijken. In dat opzicht springt Barshasketh het meest in het oog. De uitgesponnen black weet de spanning prima vast te houden. De productie is net underground genoeg en klinkt toch goed. Zoals wel vaker draagt dit bij aan de sfeer die van de muziek uitgaat en zeker in dit genre een belangrijke “make-or-break”-factor is. In dat opzicht slaagt Barshasketh met verve.

Iedere festivalganger kent het: je ziet een voor jou onbekende band die je aangenaam verrast. De band die de ondankbare taak heeft daarna het podium op te komen, valt bijna automatisch tegen. Hoe goed deze ook zijn best doet. Hetzelfde geldt voor Void Ritual. Kwalitatief is de muziek best in orde en een hele cd van deze band zal, wanneer dezelfde kwaliteit wordt geboden, best aan te horen zijn. Minpunten zijn er niet te ontdekken in de mix van death- en blackmetal.

Appels met peren vergelijken is bij voorbaat kansloos en het is een open deur om te stellen dat Void Ritual net wat beter uit de verf zou zijn gekomen als het deze split had mogen beginnen. Laten we stellen dat we hier te maken hebben met twee goede bands voor de undergound-liefhebbers. Zij hebben natuurlijk nog een cassetterecorder en kunnen een exemplaar (er worden er duizend van gemaakt) van deze split aanschaffen.

Tracklisting Barshasketh:

Barshasketh & Void Ritual

  1. Palingenesis
  2. Dominion of Ashes

Tracklisting Void Ritual:

  1. Heaven’s Gate
  2. Benevolent Mother
  3. Temple Of The Sun

Line-up Barshstekt:

  • Krigeist – Vocalen, gitaar
  • GM – Gitaar
  • BB – Basgitaar
  • BH – Drums

Line-up Void Ritual

  • Daniel Jackson – Gitaar, vocalen, basgitaar, drums

Links: