Barishi – Blood from the Lion’s Mouth

Het Amerikaanse gezelschap Barishi is moeilijk te plaatsen. Dat ze moderne, progressieve metal maken is duidelijk, maar zanger Sascha Simms zou niet misstaan in een willekeurige blackmetalband. Al is het geen vocale topper. De band gooit er een behoorlijke groove tegenaan en weet zelfs een snufje mathcore toe te voegen.

Barishi begon ooit als louter instrumenteel gezelschap en die erfenis is nog steeds te horen: de basis van ieder Barishi-nummer (geen idee wie of wat dat is trouwens) is goed verzorgde en opmerkelijk warm klinkende midtempo progressieve metal. En dat is ook het manco van dit kwartet: écht opmerkelijk zijn de nummers niet. Er zijn vrijwel geen uitschieters: niet naar beneden, niet naar boven. De grunts van Simms zouden Barishi een vlucht omhoog moeten geven, maar daarvoor zijn ze weer niet krachtig genoeg.

Pas tegen het einde van Blood from the Lion’s Mouth worden er voorzichtig wat andere paden bewandeld. Bonesetter heeft een psychedelisch tintje en tijdens The Deep is er een spannende wisselwerking tussen Simms en gitarist Graham Brooks. Maar het is allemaal nèt niet genoeg om Barishi’s tweede meer te laten zijn dan een gemiddelde plaat. Eentje waar je je geen buil aan kunt vallen, maar dus ook een die het ene oor in en het andere oor uitgaat.

Tracklisting:barishi-blood-from-the-lions-mouth

1. Grave of the Creator
2. Blood from the Lion’s Mouth
3. The Great Ennead
4. Death Moves in Silence
5. Master Crossroads, Baron Cemetery
6. Bonesetter
7. The Deep
8. The Spectral Order

Line-up:

  • Sascha Simms – Vocalen
  • Graham Brooks – Guitars
  • Dylan Blake – Drums
  • Jonathan Kelley – Bas

Label:

Season of Mist

Links:

Score: 75/100