Barbaric Howler/Cosmic Conqueror – Summoners Of Storm (Split)

In december 2020 verscheen deze split in een erg beperkte oplage van vijftig genummerde exemplaren op cassette. Exact een jaar later verschijnt het ding in een oplage van nog geen tweehonderd op twee verschillende kleren vinyl. Het doet vermoeden dat we hier te maken hebben met bands die opereren in een erg kleine niche. Dat valt mee als je voor lief kunt nemen dat er een mix van death en doom wordt gebracht. Voorwaar, geen alledaagse combinatie.

Barbaric Howler levert de eerste twee nummers en hierbij ligt het accent wat meer op death metal. Debet daaraan zijn de soms wat rommelig aandoende drums die net niet uit de bocht vliegen en een lekker diepe en onverstaanbare grunt. De composities zijn dik in orde. Dissonante akkoorden worden vrij staccato en nogal van de hak op de tak afgevuurd.

Cosmic Conqueror gooit het tempo iets omlaag maar bedient zich verder van dezelfde stilistische kenmerken. Of, om het negatief te formuleren, het verschil tussen beide bands is niet heel groot. Vergelijken is dan ook lastig maar als ik moet kiezen wint Cosmic Conqueror op punten omdat de drums iets minder rommelig klinken en het geluid net wat meer dynamiek bevat. Verder zijn de soundscapes een aangename afwisseling tussen het muzikale geweld.

Beide bands laten horen de kunst van het samensmelten van death- en doommetal te beheersen. Wat dat betreft is het jammer dat er slechts vier nummers op Summoners Of Storm staan. Volgend jaar een cd-versie op weer een ander label? Kom maar door!

Label:

Dawnbreed Records, 2021

Tracklisting:

  1. Armageddonian Intolerance
  2. Into The Fire That Burns I Born
  3. Eon Tenebra
  4. Return To Pyramidion

Line-up:

Barbaric Howler:

  • Dahan – Zang, gitaar, bsgitaar, drums

Cosmic Conqueror:

  • Dahan – Zang, gitaar, basgitaar, drums

Links: