Bangalore Choir – Metaphor

Bangalore Choir – Metaphor
AOR Heaven, 2012

AOR kan soms zo ontzettend saai zijn. Bijna alle bands lijken op elkaar, de muziek kent dezelfde opbouw en op bijna elk album kan je de afgezaagde ballad terugvinden. Bij deze nieuwe van Bangalore Choir is dit spijtig genoeg niet anders. Met hun derde plaat spelen de jongens het op veilig en brengen ze ons niet verschrikkelijk veel verrassingen.

Zoals hierboven al gezegd, blijft Bangalore Choir binnen de afgelijnde criteria van het genre. De songs klinken misschien net iets te typisch om er een verrassende steengoede CD van te maken. Hier en daar zit er inderdaad wel eens een sterk nummer tussen en de solo’s zijn hier en daar technisch spectaculair uitgevoerd. De grootste verrassing op dit album is het Mississippi bluesy nummer Never Trust Ole Joe Alone. Bangalore Choir pakt de mondharmonica op en de vocalen passen zelfs bij het muziekgenre. Sterkste track van het album! Voor de rest van de plaat kan je nog enkele rocknummers verwachten die zonder al te veel energie je door het album loodsen naar de eeuwige ballad die ook hier niet aan mijn persoonlijke ‘goede ballad’-criteria voldoet. Dat de band opgestart werd door een (ex)Accept-lid en aangevuld werd met U.D.O.-lid Andy Susemihl gaat hier geen zier aan veranderen.

Pas op, op zich is dit geen slecht album, maar in zijn categorie zijn er vele bands die beter werk hebben afgeleverd en zo beland deze dus in een middelmatige categorie van ‘goed’. Misschien moeten ze een Mississippi bluesbandje starten?

Tracklisting:

Bangalore Choir - Metaphor

 1. All the Damage Done
 2. Trojan Horse
 3. Silhouettes on the Shade
 4. Metaphor
 5. Don’t Act Surprise
 6. Never Face Ole Joe Alone
 7. Scandinavian Rose
 8. Catch an Angel Fallin’
 9. Civilized Evil
 10. Fools Gold
 11. Always Be My Angel

Line-up:

 • Ian Mayo – Bass
 • David Reece – Vocals
 • Jackie Ramos – Drums
 • Curt Mitchell – Guitar
 • John Kirk – Guitar

Links: