Azarath – Blasphemers’ Maledictions

Azarath – Blasphemers’ Maledictions
Witching Hour Productions, 2011

Sinds 2001 bevuilt Azarath ons met releases. De band die vandaag de dag het bekendst is door drummer Inferno (Behemoth) is met Blasphemers’ Maledictions toe aan langspeler nummer vijf. Zanger Bruno heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een nieuwe terrorist op vocaal vlak: Necrosodom. Wellicht ken je hem van Anima Damnata, alwaar hij door het leven gaat als “Necrosodomic Corpse Molestator”. Dat je het even weet…

Anno 2011 is Azarath nog steeds capabel tot het omverblazen van complete volksstammen. Qua geluid en productie is men er vergeleken met Praise The Beast flink op vooruit gegaan, waardoor deze plaat als een snoeiharde klap in je smoel kan worden ervaren. Men is wat minder volgens het Behemoth-boekje gaan werken en doet (mede door de vocalen) nu meer denken aan een Marduk van deze tijd. Blastbeats gaan gepaard met blaffende uithalen, riffs zijn minder technisch dan voorheen, maar nog altijd loeistrak en waar nodig gelaagd. Dit is het muzikale belichaming van zinvol geweld. Azarath weet zich (verrassend genoeg) te overtreffen met haar beste album tot nu toe. Alles klopt en rustpunten zijn uiterst spaarzaam. Toch is het geen hersenloze ratelplaat geworden, dat hoor je vanzelf als bijvoorbeeld het oppermachtige Deathstorms Raid the Earth (wat een goedgekozen titel) of het ietwat misantropisch gearrangeerde The Abjection voorbijkomt. Holy Possession is een genadeloze knaller die je eventueel al zou kunnen kennen van de gelijknamige EP die enkele maanden geleden als voorproefje werd uitgebracht.

Ik kan alle nummers wel noemen, maar het komt erop neer dat Azarath een prachtige middenweg heeft gevonden tussen de technische Behemoth-aanpak en het razende en beukende Marduk-getimmer (Harvester of Flames). Necrosodom is een ware aanwinst voor de band die met Blasphemers’ Maledictions een hoge plek in de jaarlijsten zal halen. Verplichte aanschaf voor death metal-liefhebbers met een zwarte ziel, of black metal-liefhebbers met een dode ziel.

Tracklisting:
Azarath - Blasphemers’ Maledictions

 1. Arising the Black Flame
 2. Supreme Reign of Tiamat
 3. Crushing Hammer of the Antichrist
 4. Firebreath of Blasphemy and Scorn
 5. Behold the Satan’s Sword
 6. Under the Will of the Lord
 7. The Abjection
 8. Deathstorms Raid the Earth
 9. Lucifer’s Rising
 10. Holy Possession
 11. Harvester of Flames

Line-up:

 • Inferno – Drums
 • Bart – Guitars
 • Necrosodom – Vocals, Bass

Links: