Avenged Sevenfold – The Stage

Avenged Sevenfold brengt ons met The Stage zijn zevende studioalbum. Je kunt veel zeggen over de band, maar eentonig kun je de muziek niet noemen. Begonnen met metalcore op de eerste albums, maar inmiddels een van de grootste metalbands in Amerika. Voorganger Hail To The King, klonk als een ode aan The Black Album van Metallica.

Nu is er dus The Stage, waarop de band laat horen zich nog steeds te ontwikkelen qua geluid. Zo is op Sunny Disposition een trompet te horen, iets dat ik nog niet zo vaak gehoord heb op een metalalbum. Dit geeft wel een andere betekenis aan zwaar metaal natuurlijk.

 

Meest opvallende track is Exist, dat ruim een kwartier duurt en waar Neil deGrasse Tyson een woordje mag spreken. Het nummer is de climax van het album, dat een conceptueel geheel vormt. Alle nummers gaan over kunstmatige intelligentie namelijk.

The Stage is een ietwat progressief album geworden. Mede door de stem van M. Shadows is het direct te herkennen als A7X, maar er is iets anders aan het geluid. Geen hapklare brokken meer die na een keer luisteren al aanslaan. Nee, The Stage heeft meerdere luisterbeurten nodig. Vraag is natuurlijk of de fans dat zullen doen.

Vanwege de onverwachte uitgave van dit album en omdat we niet te lang wilden wachten om jullie onze mening over dit album te geven, heb ik het album nog niet heel vaak kunnen beluisteren. Iets waarvan ik vermoed dat dat wel noodzakelijk is. Voorlopig krijgt The Stage van mij het voordeel van de twijfel aangezien het technische aspect allemaal dik in orde is en je Avenged Sevenfold moet meegeven dat het niet voor de makkelijke weg kiest. Het zou zo maar kunnen dat ik moet concluderen dat de score hoger zou moeten zijn na verloop van tijd. Oordeel dan ook vooral zelf!

 

Label:

Capitol Records, 2016

Tracklisting:

 1. The Stage
 2. Paradigm
 3. Sunny Disposition
 4. God Damn
 5. Creating God
 6. Angels
 7. Simulation
 8. Higher
 9. Roman Sky
 10. Fermi Paradox
 11. Exist

Line-up:

 • M. Shadows – Zang
 • Synyster Gates – Gitaar
 • Zacky Vengeance – Gitaar
 • Johnny Christ – Bas
 • Brooks Wackerman – Drums

Links:

Score: 70/100

Bewaren

Bewaren

Bewaren