Autisti – Autisti

Olie je baard maar in, zet die hipsterbril op en drink een zelf gemaakte cold brew koffie uit een confituurpot, hier komt Zwitserse hipstermuziek. Autisti is de samenwerking van zelf uitgeroepen weirdo’s Louis Jucker en Emilie Zoé. Samen met drummer Steven Doutaz maken ze een soort lo-fi indierock die rauwer klinkt dan een steak tartaar, onafgewerkter dan de Sagrada Familia, maar toch een zekere innerlijke schoonheid heeft (Quasimodo, iemand?).

Dit nieuwe project van Louis Jucker, dat ondertussen zijn vierde band is naast Coilguns, The Fawn en Red Kunz sinds hij in 2012 wegging bij het Berlijnse progmetal collectief The Ocean, heeft wat weg van Dinosaur Jr., maar dan zonder J. Mascis’ solo’s, The Black Box Revelation, maar dan met een gitaar extra, of zelfs wat Pixies, maar dan zonder Kim Deal. Autisti combineert nihilistische zang met repetitieve gitaarriffs, huiveringwekkende geluiden met herkenbare liedjesstructuren, en rustige duetten met explosieve rock.

De samenwerking van folkzangeres Emelie Zoé met een genre-overschrijdende muzikale duizendpoot als Louis Jucker brengt een zeer frisse, interessante en vernieuwende plaat op de wereld, die zeker het beluisteren waard is. Het album Autisti, en het heeft ook effectief een autistische vibe, kadert trouwens in Junker’s veel grotere project L’Altro Mondo. Voor de echte weirdo’s onder ons.

Score:

75/100

Label:

Crazy Sane Records, 2017

Tracklisting:

 1. The Dower
 2. Peaches For Planes
 3. No Anchor
 4. Curb
 5. L’Altro Mondo
 6. You Felons!
 7. Trundle Beds
 8. Down To The Minimum

Line-up:

 • Louis Jucker – Zang, gitaar
 • Emilie Zoé – Zang, gitaar, orgel
 • Steven Doutaz – Drums (Studio)

Links: