Australasia – Vertebra

Australasia – Vertebra
Immortal Frost Productions, 2013

Schitterend gewoon om deze naam nog eens in mijn brievenbus te vinden! Vorig jaar was ik vol lof over de EP van jonge Italiaanse post-rockband en dit jaar brengen ze onder het Belgisch label Immortal Frost Productions hun debuutplaat Vertebra uit.

Twee van de songs op die EP staan ook op dit debuut, dus dat is zeker al een goed teken. Het is wel al gauw duidelijk dat de rest van deze nieuwe tracks perfect in het plaatje past van het voorgaande. De band heeft eigenlijk een aantal gezichten, maar het merendeel van dit debuut brengt opnieuw sprankelende en hoogstaande tintelende post-rock vanuit het zoete Alcest-straatje. Desalniettemin zitten er ook andere accenten in: neem je Volume erbij dan zit er toch een iets ruwere basis in deze songs verwerkt die me prima bevalt, met uitzondering van het fellere drumstuk op Zero waar ik de harmonie door de mix wat verstoord vind. Dan heb je ook nog een vreemde eend in de bijt zoals Aura waarin een space-/industrial-/lounge-gevoel wordt gelanceerd waarop de vrouwelijke gastvocalen een erg apart gevoel creëren. Je moet ervoor zijn, ik vind het zeker een verrijking.

Van dit soort bands krijg je gewoon niet genoeg. Met uitzondering van de drum die wat storing geeft op sommige momenten, is het enige grote nadeel van deze plaat dat hij maar een dik half uurtje duurt. Materiaal om in de vroege of late uurtjes heerlijk op weg te dromen en hier en daar even lichtjes wakker geschud te worden, maar vooral: het is gewoon fijn om de structuur van deze prachtige songs te volgen. Materiaal voor de liefhebbers van al het zweverige en rustgevende binnen het post-rock-/metalsegment.

Tracklisting:

Australasia - Vertebra

 1. Aorta
 2. Vostok
 3. Zero
 4. Aura
 5. Antenna
 6. Volume
 7. Vertebra
 8. Apnea
 9. Deficit
 10. Cinema

Line-up:

 • Gian – Gitaar
 • Rico – Drum

Links: