Aura – Noise

Aura – Noise

Spider Rock Promotion, 2015

Italiaanse metalbands en Zware Metalen is bij voorbaat geen goed huwelijk. Een enkele act kan de goedkeuring alhier verdragen, het leeuwendeel is het toch een beetje een mismatch. Aura is ook zo’n Italiaanse act. Eentje die progressieve metal maakt. Al vanaf 1996 brengt zij platen uit waarvan een aantal hier van commentaar werden voorzien. Niet goed, niet slecht. Vooral middelmaat. Wat speurwerk op het net leverde dat oordeel op.

Noise gaat daar weinig verandering in brengen. De Italianen maken ook op deze schijf tamelijk belegen, typisch jaren 90 progmetal, die al gedateerd is alvorens die aan het publiek wordt kenbaar gemaakt. De nogal doffe productie van deze plaat draagt ook niet echt bij aan de feestvreugde. Anno 2015 klinken demo’s levendiger, dit kan niet. Pluspunten zijn er in de vorm van drummer/zanger Giovanni. Hij houdt het tamelijk rustig en behoedt de luisteraar voor die overdreven pathetische uithalen die nogal vaak bij dit soort metal om de hoek komen kijken. Het gitaarwerk mag er ook zijn. Degelijk, gedoseerd en hier en daar een smaakvolle solo. Meer melodie dan geshred.

Toch winnen de minpunten het van de pluspunten. Het songmateriaal overtuigt niet en nergens veer ik op van een originele ingeving. Iets dat toch wel van een zichzelf progressieve act verwacht mag worden. Geen vlees, geen vis.

Tracklisting:
aura200

 1. No Hatred
 2. From Dust to Life
 3. Behind My Eyes
 4. Under Black Skies
 5. Over the Ground
 6. Silence in a Word
 7. Dream of Memories
 8. On the River of Time
 9. Falling
 10. The Distant World

Line-up:

 • Giovanni Trotta – zang, drums
 • Angelo Cerquaglia – bas
 • Giuseppe Bruno – gitaar
 • Francesco Di Verniere – toetsen

Links: