Au-Dessus – End of Chapter

Hoezeer je ook zou denken dat er met een bandnaam als Au-Dessus een Franse band op je afkomt, is dat niet het geval. Dit viertal is afkomstig uit Litouwen en debuteert bij Les Acteurs de L’Ombre Productions, een label voor de fijnproevers op de ondergrondse markt. We voelen dit zwarte geval even aan de tand.

Zuiver black metal kan je dit niet noemen, zuiver post metal zeker ook niet. Au-Dessus klinkt bij momenten verdraaid smerig en occult met een sfeertje à la Mayhem (zelfs op vlak van de riffs als je bijvoorbeeld naar de titeltrack luistert). Op andere momenten komen er donkere massa’s en keelgeluiden voorbij die wat neigen richting Amenra. Op die slepende fases duiken er ook lekker diepgaande, melodische gitaarlijnen op die dit End of Chapter tot een erg aardige ontdekking maken. Misschien is het op de rammelende black metal hier en daar nog iets te eentonig en oppervlakkig en mis ik persoonlijk wat erupties, maar hier kan ik zeker mee leven.

Een geslaagde hybride van Scandinavische black metal en diepgaande post metal. Als Au-Dessus nog wat sleutelt aan de sappigheidswaarde van de songs, dan kunnen we spreken van een erg stevige speler binnen dit genre.

Score:

78/100

Label:

Les Acteurs de l’Ombre Productions, 2017

Tracklisting:

 1. VI
 2. VII
 3. VIII
 4. IX
 5. X
 6. XI
 7. XII: End of Chapter

Line-up:

 • Simonas – Gitaar
 • Jokūbas – Gitaar
 • Mantas – Zang, bas
 • Šarūnas Bedulis – Drums

Links: