Atrox – Binocular

Atrox – Binocular
Season of Mist, 2008

Het Noorse metalgezelschap Atrox schaart zichzelf onder de noemer Schizo metal, wat voor ons gewone zielen vertaald kan worden naar avant-garde metal. Een goede twintig jaar zijn deze heren hun muziek al aan de man aan het brengen, maar de vijf gereleaste albums hebben de heren nog niet bepaald veel roem gebracht. Met het nobele doel de luisteraar meer open-minded te maken, komen de Noren anno 2008 aanzetten met het nieuwe album Binocular.

Met het openingsnummer Retroglazed laten de heren gelijk horen waar men toe in staat is. Een mix van metal en electro aangevuld met een snufje progressiviteit stroomt je boxen uit bij indrukken van het driehoekje. Het gezelschap vervolgt die stijl eigenlijk gedurende het hele album, maar met steeds andere accenten waardoor men een lekker gevarieerd geluid creëert. Toegegeven, niet alle nummers zijn even sterk. Een nummer als Traces, wat een sterk progressief karakter heeft, kan voor een doorsnee luisteraar een verlammende werking hebben. Echter, wie goed luistert, zal ook in de minder sterkere nummers het typische karakter van de band kunnen herkennen. Het is net als de zout naast de peper, het moet samen anders smaakt het nergens naar.

Binocular is niet voor iedereen weggelegd, maar beschouw je jezelf als tamelijk open minded en klaar voor wat eigenzinnige muziek, ga Atrox dan checken. Een luisterbeurt is overigens niet voldoende om deze schijf op waarde te kunnen schatten, dus even doorzetten! Het kan de moeite dubbel en dwars waard zijn..

Tracklist:Atrox

 1. Retroglazed
 2. No Coil for Tesla
 3. Trace
 4. Headrush Helmet
 5. Filthmonger
 6. Orgone
 7. Tight Tie
 8. Binocular
 9. Castle of Clowns
 10. Transportal

Line-up:

 • -viNd- Guitars
 • Tor Arne – Drums
 • Erik – Bass
 • Rune F. – Lead Vocals
 • Peril – Keys & Vocals
 • Rune Sørgård – Guitars & Technology

Links