Ater Era – Clades

Het uit Slovenië afkomstige Ater Era brengt dit jaar zijn derde full length album uit, genaamd Clades. Opgericht in 2006 als soloproject van S.S. en na de release van het eerste album in 2011 werd het project omgezet naar een band met een volledige line-up.

Clades telt in totaal vijf nummers met een minimale speelduur van zeven minuten. Lange nummers dus, die sneller in tempo wisselen dan nodig is. Verder niet erg, muzikaal zitten de nummers stampvol met scherpe riffs, strak drumwerk en een stem die prima tussen dat alles past. Met invloeden uit doom, sludge en hardcore is het niet altijd lekker luisteren, vooral dat laatste past niet helemaal thuis op dit album. Dit valt vooral op in het nummer Cuneal Paradigm. Het is niet helemaal wat je verwacht als je richting black metal zoekt. Het nummer The Cloak of Solitude  is dat dan weer wel. Met bijna veertien minuten gaat dit nummer aan een stuk door met vette riffs en blast beats. Klinkt al veel beter.

Op zich niet een slecht album dat  Ater Era hier neerzet, je moet er alleen van houden. Eigenlijk zijn de nummers te lang om de aandacht erbij te houden. Naar mijn idee komt dit doordat er ongeveer 400 verschillende riffs in een nummer zitten, die ook niet altijd even lekker in elkaar over lopen. Dat zegt dan ook wel weer wat over de creativiteit van deze band.

Score:

65/100

Label:

On Parole Productions 2017

Tracklist:

  1. March To Abysmal Void
  2. Destroyer/ Preserver
  3. Cuneal Paradigm
  4. The Cloak Of Solitude
  5. Heinous Clades

Line-up:

  • S.S. – Zang/Gitaar
  • A.S – Drums
  • I.J. – Bass

Links: