Ataraxia & Autumna Et Sa Rose – Odos Eis Ouranon & La Via Verso Il Ceilo

Ataraxia & Autumna Et Sa Rose – Odos Eis Ouranon & La Via Verso Il Ceilo

Equilibrium Music 2005

“And now for something completely different…”

Dit keer geen scheurende gitaren, hakkende drums, diepe grunts of electronisch overstuurde keyboards. Nee dit keer hebben we te maken met “echte muziek”! Een dubbel uitgave met een dubbel gezicht. Op de eerste cd vinden we de neoclassistische band Ataraxia en op de tweede de band Autumna Et Sa Rose.
Beiden zijn italiaanse gezelschappen die klassieke atmosferische muziek maken. Moet ook haast wel als je op het label Equilibrium Music terecht komt, wat alleen maar dit soort releases heeft. Een dubbel cd met een dubbel gezicht. Ja daar waar Ataraxia werkelijk prachtige muziek ten toon spreidt, heb ik moeite met de muziek van Autumna Et Sa Rose.

Deze dubbel cd bestaat uit opnames van een akoestisch concert wat de twee bands gecombineerd in een kerk hebben gegeven. Geen nieuwe nummers van beide bands dus, maar wel in een speciaal voor dit concert omgebouwde songs. Dit keer de piano, klassieke gitaar, bells en vocalen versies van eerder uitgegeven nummers. Ataraxia weet mij flink te overtuigen met de hemelse muziek die gemaakt wordt.
schitterend akoestsich gitaar spel en virtuoos piano spel bezorgen mij kippenvel. De muziek staat of valt wel met de vocalen van Francesca Nicoli. Zij heeft een aparte stem die niet bij een ieder in de smaak zal vallen. Ik kan het wel waarderen. zeker door de ondersteuning van de fantastische gitaar muziek. vergelijkings materiaal kwa muziek (niet de vocalen) kunt u vinden in de helaas laatste release van Empyrium: Weiland. Echt heerlijk om bij weg te dromen of een lekker boek bij te lezen. Een aanrader!

Ataraxia klassiek

Een aanrader ja, ware het niet dat er een tweede cd van een andere band aan deze release vast zit. Autumna Et Sa Rose maakt mij te freaky rare neoklassieke muziek. De vocalen van zangeres Sonia Visentin komen er bij mij niet in. En de nummers zijn niet echt nummers, Ataraxia maakt schitterende melodieuze nummers met duidelijke songstructuren, en dat doet Autumna Et Sa Rose niet. Ik weet het niet, misschien
ben ik wel niet gewend aan dit soort muziek, maar nee de 2e cd krijgt het niet voor elkaar zich ooit nog een weg te banen richting mijn cd speler.

Al met al op de eerste cd een schitterend stukje muziek, lieflijk, mooi, middeleeuws, om van te smullen. De tweede cd… kweet het niet.

Tracklist:

Ataraxia:

 1. Strange Lights
 2. Shelmerdine
 3. Bonthrop
 4. Tu es la Force du Silence
 5. Ophélie
 6. Faust in una sala maledetta
 7. Seas of the Moon
 8. Les Tisseuses Lunaires
 9. Veules Les Roses
 10. Fuga Trionfale
 11. Oduarpa
 12. Medusa

Autumna Et Sa Rose:

 1. L’Art et la Mort
 2. Caresses aux Coeurs
 3. Gentiane Percluse
 4. La Morte di Virginia
 5. Slow Rain
 6. Rose Jaune de Novembre
 7. Verganglichkeit
 8. Landschaft der Vergangenheit
 9. Canzona
 10. Egypt
 11. Temps Fumé

Line Up:

Ataraxia:

 • Francesca Nicoli – Vocals, Flute, Recited Vocals
 • Vittorio Vandelli – Classical Guitar, Backing Vocals
 • Giovanni Pagliari – Piano
 • Riccardo Spaggiari – Ocean Drum, Tar, Timpani, Bells, Wind, Key Chimes, Rattles

Autumna Et Sa Rose:

 • Sonia Visentin – Soprano
 • Simone Montanari – Cello
 • Disorder – Piano, Vocals, Composition

Links: