At Vance – Evil in you

At Vance – Evil in you
(AFM Records, 2003)

Alweer het vijfde album van de duitse band van gitaarvirtuoos Olaf Schenk. Deze gitaarvirtuoos die ik speciaal bewonder om zijn bewerking van twee delen van de vier jaargetijden (ja, de klassieke ;-).

Recht toe recht aan metal waar de duitsers zo langzamerhand patent op hebben, toch weet Olaf Schenk het allemaal net even interresanter te maken. De productie is namelijk prima in orde.
Alles is prima in balans, iets wat je niet altijdtegenkomt bij gitaristen die de dienst uitmaken.Het grootste pluspunt ten opzichte van zijn voorganger Only Human is het aantrekken van ex-Malmsteen zanger (een van de ex-en natuurlijk) Mats Leven. Niet alleen is zijn zang een stuk diverser als die van zijn voorganger. Ik vind ook de zangpartijen een stuk spannender geworden. Wie daar de credits voor verdient weet ik niet, maar het komt wel ten goede aan het eindproduct. Daar de vorige CD wat vlak was af en toe, is deze CD een stuk spannender. De refreinen klinken veel overtuigender en daardoor krijgen de nummers meer spanning.

Tracklist
At Vance - Evil in you CD cover


 1. Fallen Angel
 2. Broken vow
 3. The evil in you
 4. Stronger than you think
 5. The curtain will fall
 6. One million miles
 7. Right or wrong
 8. Shining star
 9. Streets of my dreams
 10. Caprice No. 16
 11. Princess of Ice

De CD is over de gehele linie ook qua spel een stuk spannender. Aan de ene kant wat meer rustpunten, maar aan de andere kant ook veel snelle powermetal stukken die ik op het vorige album niet tegen kwam. Maar net als op voorgaande albums krijgen we wederom een stukje mooi klassiek op elektriek voorgeschoteld. Er staan dus weer echt een paar toppers op.
Nee, liefhebbers van power en heavy metal. Kunnen dit album met een gerust hart aanschaffen.

Line-up

 • Olaf Lenk – Lead and rhythm guitars
 • Mats Leven – Vocals
 • Rainald König – Rhythm guitars
 • Ulli Müller – Keys
 • Jochen Schnur – Bass
 • Jürgen Lucas – Drums

Links: