Asylum – Tyrannicide

Zes jaar nadat de Australische band Asylum in 2016 de EP Concealed Death uitbracht is er nu het eerste volledige album. Tyranicide is de naam en we treffen er negen nummers op aan met een totale speelduur van een krappe veertig minuten.

Er valt niet zo heel veel te melden over Tyranicide eigenlijk. We treffen thrash die doet denken aan bands als Evile, Slayer en vooral Suicidal Angels. Een Australische band die muzikaal klinkt als een Amerikaanse, Engelse en Griekse band, dus je kunt wel stellen dat Asylum een internationaal geluid heeft. Helaas ook een geluid dat nagenoeg elke thrashliefhebber al vaker gehoord heeft.

Het geluid is goed gemixt en knalt lekker je oren binnen. De muziek is krachtig en de noodzaak klinkt, mede door de rauwe zang, door in de sound van de band. Drums knallen in een razend tempo terwijl de gitaren lekker schredden. Dit is thrash zoals thrash hoort te klinken. De Aussies weten goed gebruik te maken van tempo wisselingen om de nummers interessant te houden voor de luisteraar.

Ondanks al die pluspunten is Tyranicide niet een album dat boven het maaiveld uitsteekt. Sterker nog, er zijn genoeg andere bands die nagenoeg eenzelfde album op de markt hebben gebracht en in sommige gevallen nog een stuk beter ook. Eerlijk is eerlijk, ik kan geen album uit 2022 noemen die eenzelfde geluid weet voor te brengen van een dergelijk niveau als Asylum heeft gedaan met zijn eerste langspeler. Dat is dan weer wél een groot pluspunt te noemen voor de band uit Australië.

Score:

78/100

Label:

Eigen Beheer, 2022

Tracklisting:

 1. Eternal Violence
 2. Victim Complex
 3. Cruelty Obsessed
 4. Tyrannicide
 5. Imminent Decay
 6. World Asunder
 7. Insurrection
 8. Sadistic Intent
 9. Genocidal Conspiracy

Line-up:

 • Levi Damiris – Drums
 • Robert Armstrong – Gitaar
 • Shane Robins – Zang, gitaar, basgitaar

Links: