Astral Winter – Winter Enthroned

Astral Winter – Winter Enthroned
Immortal Frost Productions, 2011

Immortal Frost Productions is een jong label van Vlaamse bodem, maar duidelijk met goede smaak en open horizonten. Met Astral Winter, een Australisch project dat debuteert met deze plaat Winter Enthroned is het winterthema plots wel erg in trek. Black metal, maar met een virtuoos laagje synth- ende gitaarvernis.

Josh heet de man achter de schermen en hij doet het met Astral Winter zeker niet slecht. Dit is het type zwart metaal dat een flinke dosis power metal à la Sonata Arctica en melodieuze heavy metal over zich heen gekregen heeft, maar dat eerbiedig vasthoudt aan de Emperor-eske permafrost en het oudere werk van In Flames. Het resultaat is goed afgewogen: rauw en dofklinkend van aard, maar met een grimme uitbarsting waar het hoort, en daarnaast ook een harmonieuze ommezijde waarin solopartijen op synth en gitaar de epische wortels van dit project voeden. Koude akoestiek als die op At The Gates of Forgotten Prophecy hoort er gewoon bij, het ideale rustpunt binnen een vrij bombastische, maar evenwichtige plaat.

De afwerking blijft nog wat ruw, maar kom, deze jongen is vooraan de twintig en poot dit toch maar even neer. Misschien heeft Australië dan toch naast Austere (R.I.P.) en Woods of Desolation nog wat emoties in kaart te brengen. Astral Winter doet het trouw op black metal-wijze, maar met een overdosis aan atmosfeer.

Tracklisting:

Astral Winter - Winter Enthroned

  1. Prologue
  2. Illustrations of Death
  3. Through Timeless Aeons of Frost
  4. Defenders of The Astral Kingdom
  5. At The Gates of Forgotten Prophecy
  6. Longing For Winter’s End
  7. Beyond These Frozen Castle Walls
  8. Past The Realms of Eternal Ice
  9. Epilogue

Line-up:

  • Josh – Alles

Links: