Asomvel – World Shaker

Asomvel heeft album nummer drie voor de wereld klaarliggen: World Shaker. Basgedreven heavy metal uit de omgeving van Leeds in Engeland. Nostalgie en Motörhead zijn de toverwoorden voor deze nieuwe release, die het redelijk positief ontvangen Knuckle Duster uit 2013 opvolgt.

In 2010 werd de voormalig zanger en bassist tijdens het rijden door een onoplettende automobilist de dood in gedreven. De band rekruteerde daarop Ralph Robinson. Een olijke, jonge knul met een passie voor heavy metal en rock ‘n roll. Zijn vader speelde al gitaar in de band, dus de stap was snel gemaakt. De Finse Jani Pasanen is ook nieuw in de band. Hij is uitverkoren om de ritmesectie te vertegenwoordigen.

World Shaker start met ronkende tractorrock en een lekker plakkerig refrein. Natuurlijk hoor je Motörhead en de vocalist doet met zijn verschijning ook geen moeite om dat te verbergen. Is dat erg? Natuurlijk niet. Oerdegelijke Britse rock ‘n roll is het. Payback’s a Bitch laat prima songwriting horen, met vrij eentonige drums en een leuke solo. Reap the Whirlwind is losjes ingespeeld. De vocalen zijn prima, maar missen wel wat diepte en kracht af en toe. De productie had de vocalen nog wel een stukje meer vooruit mogen duwen. Muzikaal lijkt alles vrij sterk op elkaar. Railroaded blijft wat oppervlakkig.  Smokescreen gaat even van het gebaande pad af en wordt wat melodieuzer en serieuzer van toon. Het punky The Nightmare Ain’t Over rockt de pan nog even uit.

Geen slecht album van Asomvel. Rock ‘n roll fanaten zullen dit kunnen waarderen. Het is toegankelijke muziek, maar ook voorzichtig en wat weinig afwisselend. Op het eerste gehoor is het goed te luisteren, na een paar luisterbeurten kan de verveling wat toeslaan. Een band die rock ‘n roll levend houdt, maar er mag nog wat meer charisma en provocatie doorklinken.

Score: 

70/100

Label:

Heavy Psych Sounds, 2019

Tracklisting:

1. World Shaker
2. True Believer
3. Payback’s a Bitch
4. Runnin’ the Gauntlet
5. Reap the Whirlwind
6. The Law is the Law
7. Steamroller
8. Every Dog has its Day
9. Railroaded
10. Smokescreen
11. The Nightmare Ain’t Over

Line-up:

  • Ralph Robinson – Vocalen, basgitaar
  • Lenny Robinson – Gitaar
  • Jani Pasanen – Drums

Links: