Asenblut – Berserker

Voor de betere thrashmetal neem ik graag de afslag richting Duitsland, maar als het om meer extreme muzikale stromingen gaat, zoek ik het toch vooral ten noorden, oosten, zuiden en westen van Bratwurstland. Berserker, de derde plaat van Asenblut, gaat daar geen verandering in aanbrengen.

Dit orkest beweert blackened thrash te spelen, maar dat zal wel een typisch geval van Duitse humor zijn, want wie de grunts wegdenkt hoort redelijk gemiddelde midtempo power/heavymetal met gitaarloopjes die zijn blijven liggen in de oefenruimte van Iron Maiden. De platenmaatschappij mag dan dik uitpakken met een gelimiteerde digipack, polsband, gesigneerde ansichtkaart, een sticker en een certificaat van echtheid (huh?), gerechtvaardigd is dat allemaal niet echt. Er zijn betere bands op deze aardkloot die een dergelijke behandeling verdienen.

Sterker nog, ik heb me met enige moeite een paar keer door Berserker heen gedwongen. Het is gewoon allemaal nèt niet: niet slecht maar ook weer niet goed. Gemiddeldheid troef dus. Jammer dat de band in de afgelopen jaren niets heeft geleerd.

Tracklisting:asenblut-berserker

1. Beserkerzorn
2. Titanenerbe
3. Offenbarung 23
4. Helden des Ewigen Sturms
5. Auf den Feldern von Flanders
6. Drachenborn
7. Des Alchemisten Elixier
8. Bittere Wacht
9. Berserkerers Ruhmesereinnerungen
10. Schatten Über Arkham
11. Horizonte
12. Auf Grauen Schwingen
13. Berkerser Rage (English version)

Line-up:

  • Tetzel Schmidt – Vocalen
  • Claus Cleinkrieg – Gitaar
  • Yuri Castro – Gitaar
  • Mate Balogh – Drums

Label:

AFM Records, 2016

Links:

Score: 65/100