Ascension – The Dead of The World

Ascension – The Dead of The World
WTC Productions, 2014

De voorbode kwam al in oktober met de EP Deathless Light en sinds december is hij er zelf ook: de nieuwe van de Duitse blackmetalformatie Ascension. Het is een ongeschreven wet dat haast alles wat het World Terror Committee loslaat op de wereld ook een impact heeft. Het Duitse label kiest hier ongetwijfeld ook voor een band uit eigen bodem die het genre in eigen land opnieuw op de kaart plaatst.

Heerlijk toch, al dat venijn. Ascension is anno 2015 misschien de groep die op Duits grondgebied wel het meest orthodox en tegelijkertijd bijtend uit de hoek weet te komen. Op plaat nummer twee gaat de band van scheurende blackmetal met vlijmscherpe gitaarpartijen en brutale agressie over tot intense slepers waar de strot van deze frontman ideaal op past. Heel wat herkenbaarheid, gaande van Watain tot Secrets of The Moon, zelfs met wat hints in de richting van Dark Fortress, maar die landgenoten zijn duidelijk de experimentele hoek ingedoken met hun laatste. Dat is op The Dead of The World niet het geval: je krijgt afwisseling tussen occulte en smerige slepers en krachtige klasseblack.

Ik lust hem wel, deze nieuwe van de Duitsers. Ascension brengt het minder gewaagd dan een Dark Fortress, maar de haat op dit nieuwe plaatje is erg voelbaar en dat is heerlijk. Samen met genoeg afwisseling in die zwarte kolk, een pak overgave en lichtjes wat snijdende chaos is het opnieuw een lekkere WTC-release geworden. Luistertip: Death’s Golden Temple en The Dark Tomb Shines.

Tracklisting:

Ascension - The Dead of The World

  1. The Silence of Abel
  2. Death’s Golden Temple
  3. Black Ember
  4. Unlocking Tiamat
  5. Deathless Light
  6. The Dark Tomb Shines
  7. Mortui Mundi

Links: