Asaru – From The Chasms of Oblivion

Asaru – From The Chasms of Oblivion
Swarzdorn Production, 2012

Duitsland en black metal, het werkt al jaren, en Asaru laat met deze tweede langspeler (opvolger van het goed ontvangen Dead Eyes Still See uit 2009) horen dat men zeker meetelt in de scene.

Snelheid gecombineerd met de pracht die de krochten van de hel waarborgt in de vorm van slepende martelingen, majestueuze passages des doods en venijnige vocale uithalen die doen denken aan de gitzwarte doodwensen van het eveneens Duitse Dark Fortress. Het is smullen geblazen. Niks geen rauwe lo-fi productie, maar een beukende sound die de gitaarmuur tot leven wekt en een drumsound laat horen die binnen dit genre zelden wordt overtroffen. Gedurende Blind Obedience krijg je eigenlijk alles voorgeschoteld waar dit trio voor staat. Naast het eerdergenoemde Dark Fortress komt ook het Noorse Iskald om de hoek kijken; allemaal referenties die genoeg zeggen over de kwaliteit die Asaru levert. Men overtreft de vorige release met gemak en weet hier en daar interessante passages toe te voegen om de tergende weemoed wel weleer te versterken. De doomy gezangen in Fortapt I Dødens Favn zullen wellicht even wennen zijn, maar uiteindelijk sleuren ze je slechts verder mee de onderwereld in. Tot slot nog even een goed woordje voor Nebel, een song die laat horen dat ook een band als Absu meetelt voor deze heren.

Je hoort het, dit is black metal om bij weg te zakken naar de meer duistere gewelven binnen je ziel. De riffs klinken allemaal vrij bekend in de oren en dat komt gewoonweg omdat dit vaker is gedaan. Asaru weet echter perfect wat een goede song moet bevatten om anno 2012 nog steeds bestaansrecht te creëren. Dikke aanra(n)der voor de blackies!

Tracklisting:
Asaru - From The Chasms of Oblivion

 1. The Eyes of the Dead
 2. At Night They Fly
 3. Under the Flag
 4. Blind Obedience
 5. Fortapt I Dødens Favn
 6. Nebel
 7. Beyond the Bonds of Time
 8. Invoking the Serpent of Death
 9. World On Fire

Line-up:

 • Frank Nordmann – Guitars, Vocals
 • Petter Myrvold – Bass
 • Sebastian Wilkins – Drums

Links: