As They Burn – Will, Love, Life

As They Burn – Will, Love, Life
Victory Records, 2013

Het Franse As They Burn zou je in eerste instantie weg kunnen zetten als een zoveelste (hoewel niet uit de VS.) New-Wave-Of-American-Heavy-Metal-bandje. Metalcore, thrash-invloeden, djent, geef het een naam! Feit is dat dit nieuwe album heel wat meer herbergt dan het zo op het eerste gehoor doet vermoeden.

De band heeft ongetwijfeld een breed scala aan invloeden op het palet. Gojira, Parkway Drive en Lamb Of God zijn zomaar wat namen die boven komen drijven bij beluistering van Will, Love, Life, zonder dat deze plaat direct een kopie is van bovengenoemde bands.
Deze Franzosen opereren in de laag gestemde metalregionen en maken vooral indruk met staccatoriffs en brute dubbele bassen. Naast de loodzware, logge grooves, stoeit de band wat met sfeerelementen. Zo is Z(h)ero een instrumentale interlude, een rustpunt dat ervoor zorgt dat het daarop volgende F.R.E.A.K.S. dubbel zo hard binnenkomt. Hier en daar voegen wat meer progressieve passages zich binnen de compacte songs. Progressief moet hier wel ruim gezien worden, want er wordt vooral geleund op het keiharde riffwerk. De nummers duren gemiddeld zo’n drie minuten, dus veel epiek hoef je niet te verwachten.

Dat As They Burn is opgepikt door een Amerikaans label, is niet verwonderlijk. Dit soort metal is mateloos populair in de States. Overigens zal er dichter bij huis vast ook wat enthousiasme ontstaan. Met Will, Love, Life op zak, heeft de band vast een aardig wapen in handen voor de verovering van Europa.

Tracklisting:

As They Burn - Will, Love Life

 1. Medicine 2.0
 2. Origin
 3. Dream Collapse
 4. The Conscious Man
 5. Isis
 6. Frozen Vision Part 1
 7. Frozen Vision Part 2
 8. When Everything Falls Apart
 9. Z(h)ero
 10. F.R.E.A.K.S.
 11. Sons of Shiva

Line-up:

 • Kevin Trevor – Vocals
 • Hoby Arinosy – Guitar
 • Fabio Meschini – Guitar
 • Ronald Pastor- Bass
 • Milton Bakech – Drums
 • Bastien Jacquesson – Machines

Links: