Ars Veneficium – The Reign of the Infernal King

Black metal in de Lage Landen uitgestorven? Bepaalde bands blijven in elk geval het tegendeel bewijzen. De EP The Abyss van deze Belgen was raak twee jaar geleden, maar de potten breken nu pas met de eerste full-length. Dit kan weleens de beste Belgische blackmetalplaat van het jaar zijn, vooral voor fans van het hevigere, oude Noorse werk.

Een dikke veertig minuten aan stevige en smerige black metal, voor de fijnproevers. Ars Veneficium heeft de Finse feel afgegooid en mikt op de grootmachten uit Noorwegen met vooral de smerigheid van een Carpathian Forest en de nostalgie van oude Gorgoroth en Darkthrone in het gitaarwerk. Geen keldergeluiden, maar een passende, basrijke productie, waarin heel wat aandacht is voor de sfeer. De vocalen klinken lekker slijmerig, de gitaarsolo’s klinken er goed doorheen en de nummers hebben een goede opbouw. Enkel die samples (hoewel goed gekozen) zijn minder mijn ding, maar ach, misschien winnen ze er nog wat deathmetal- of grindfans mee.

Waarom ook niet? Zoek je nog eens een goede blackmetalband, dan hoef je geen oceanen of fjorden meer over, maar let je op de concertaffiches uit eigen bodem. Fans van Noorse black metal, die het allemaal nog eens willen terughoren op kwalitatieve wijze, halen dit debuut in huis. Spijt zal je er zeker niet van hebben.

 

a0666823454_10

Label:

Immortal Frost Productions, 2016

Tracklisting:

 1. Intro
 2. Damnation of the Soul
 3. Fallen To The Realm
 4. Angel of Angels
 5. Extinguished Are The Candles of Holiness
 6. Reign in Darkness
 7. As Flames Spread Into Chaos
 8. Thy Will, My Hands
 9. Bringer of Light

Line-up:

 • Lava – Bas
 • Ronarg – Gitaar, zang
 • S. – zang
 • Archcaust – Gitaar
 • Norgameus – Drums

Links:

Score: 82/100