Arrakis – Electricon

De tweede release van Arrakis uit Thessaloníki is één van die verrassingen die je zo nu en dan nodig hebt als liefhebber van heavy psychedelische rock. Of de band is vernoemd naar de fictieve planeet uit de verhalen van sciencefiction schrijver Frank Herbert laten we aan de verbeelding over. Feit is dat de muziek je op een bijzonder aangename manier naar andere sferen transporteert. Denk aan  bands als Glowsun of Mother Engine en je hebt een aardig idee wat je kunt verwachten.

De band schiet met het eerste lied uit de startblokken en zuigt je direct hun wereld in. Pompende bas, staccato drums en ritmisch, fuzzy gitaarwerk zijn de basiselementen waaruit de muziek is opgebouwd. Dit gebeurt echter op zo’n manier dat er voldoende dynamiek en afwisseling is en je op geen enkel moment vocalen mist. Geen overbodig gesoleer, en met een continue dreigende ondertoon. Het tempo ligt behoorlijk hoog en de CD luistert als één lange muzikale trip, wat zeker als een compliment opgevat mag worden. Het titelnummer Electricon is het langste lied met een heerlijke opbouw en een riff die je niet meer uit je kop krijgt. Gelet op de muzikale koers van de band en het artwork valt het niet moeilijk te raden waar het laatste lied Seed over gaat.

Mocht je het nodig vinden, neem dan een hijs van een pretsigaret en laat je meevoeren in het universum van Arrakis. Ik kan niet wachten om ze live te zien, want de energie en de muzikaliteit spat van deze CD af. Wat we natuurlijk al wisten door een band als Tuber is dat Griekenland duidelijk meer te bieden heeft dan de Akropolis en gedoe over de euro.

arrakisLabel:

Eigen Beheer, 2016

Tracklisting:

  1. Plexus
  2. Electricon
  3. Loot
  4. Order & Disorder
  5. Seed

Line-up:

  • Panagiotis Haris – Gitaar
  • Iraklis Dimitriadis – Bas
  • Evaggelos Anastasiou – Drums

Links:

Score: 85/100

Geef een reactie