Armored Dawn – Barbarians In Black

Het verhaal achter Armored Dawn is enigszins bizar: gitarist Timo Kaarkosi was de kou in zijn thuisland Finland zat en vestigde zich twintig jaar geleden in Brazilië. Hij ontmoette daar een aantal gelijkgestemde muzikanten en in 2011 werd Armored Dawn opgericht. De band speelt een vorm van heavy metal met wat pagan en folky invloeden. Barbarians In Black is het tweede album.

Hierop laat Armored Dawn zich beïnvloeden door Iron Maiden, DragonForce en Saxon. Niet voor niets mochten de heren vorige maand mee op een deel van de tour van laatstgenoemde band. Zoals het hoort bij deze stijl, klinken de nummers stuk voor stuk erg bombastisch en staan ze bol van de melodieën. Het duurt slechts enkele luisterbeurten voordat je als luisteraar mee kunt zingen met nummers als Men Of Odin of Unbreakable. Zelfs een verplichte semi-ballad als Sail Away groeit bij Armored Dawn uit tot een van de hoogtepunten van dit album.

Andere troeven van Armored Dawn zijn de meer dan goede solo’s, de loepzuivere en krachtige strot van Eduardo Parras en de heldere productie waarvoor Seeb Levermann tekende. Hij werkte eerder mee Rhapsody Of Fire en Orden Ogan, en weet dus een goed geluid neer te zetten. Barbarians In Black is daarmee een lekker album geworden, dat zal helpen de status van de band verder te doen uitgroeien en is een aanrader voor liefhebbers van het genre.

Score:

80/100

Label:

AFM Records, 2018

Tracklisting:

 1. Beware Of The Dragon
 2. Bloodstone
 3. Men Of Odin
 4. Chance To Live Again
 5. Unbreakable
 6. Eyes Behind The Crow
 7. Sail Away
 8. Gods Of Metal
 9. Survivor
 10. Barbarians In Black

Line-up:

 • Eduardo Parras – Vocalen
 • Timmo Kaarkoski – Gitaar
 • Tiago De Moura – Gitaar
 • Fernando Giovannetti – Basgitaar
 • Rodrigo Oliveira – Drums
 • Rafael Agostino – Keyboards, Gitaar

Links: