Arkan – Kelem

Het Franse Arkan is niet meer verbonden aan Season of Mistmaar stuurt ons wel getrouw de nieuwe plaat Kelem door. De band werd best positief onthaald met de voorgaande release Sofia, al is dit geen alledaagse metalband. Een typisch product voor het Franse keurmerk Season of Mist, zelfs nu deze release er niet meer aan verbonden is.

Wat deze vijf Fransmannen brengen, valt niet makkelijk te klasseren. Enerzijds heb je melodeathstukken die een prima vibe meebrengen, maar nooit echt agressief worden. Anderzijds heeft deze band iets erg moderns, met wat drive uit het Midden-Oosten. Niet overdreven, dit rijmt eigenlijk te weinig met bands als Orphaned Land, maar toch duikt er wat mysterie op in deze moderne melodeathpop.

Zo kun je deze laatste plaat van Arkan eigenlijk best omschrijven: Arabische melodeathpop. Nummers die lekker in het gehoor liggen en ergens tussen mystiek en stevigheid in liggen, met hier en daar een lichte verschuiving naar het steviger eind van het spectrum (Erhal bijvoorbeeld). Een fijne luisterplaat met een niet-alledaagse balans, maar wat mij betreft had Arkan nog iets extremer mogen klinken.

cover-arkan-kelemLabel: 

Overpowered Records, 2016

Tracklisting:

 1. Kafir
 2. Nour
 3. The Call
 4. Cub of the Caliphate
 5. Erhal
 6. Eib
 7. Just a Lie
 8. Beyond The Wall
 9. Kelem
 10. Capital City Burns
 11. As a Slave
 12. Jasmine Harvest
 13. Ray of Hope II

Line-up:

 • Samir Remila – Bas
 • Foued Moukid – Drums, Percussie
 • Mus El Kamal – Gitaren, Oud, Mandola
 • Florent Jannier – Grunt, Gitaren
 • Manuel Munoz – Zang

Links:

Score: 

74/100

 

One Response to Arkan – Kelem

 1. Blueprint Blueprint says:

  Sarah Layssac zit niet meer in de band. Zij is vervangen door Manuel Munoz, die eerder met Foued Moukid actief was in The Old Dead Tree. Knap om deze personeelswissel niet op te merken! 🙂

Geef een reactie