Argus Megere – VEII

Argus Megere komt uit Roemenië en is opgericht in 2005. Met VEII brengt de band zijn derde langspeler uit. De laatste plaat stamt alweer uit 2012 en na een lange pauze is er nu VEII. Een plaat met vier atmosferische nummers die elk meer dan tien minuten tellen.

Er word afgetrapt met Carul Cerulu. Het eerste nummer heeft een lang intro dat langzaam overgaat in grof gitaargeweld. Met cleane vocalen in het Roemeens, afgewisseld met diepe grunts die waarschijnlijk ook in het Roemeens zijn, is dit een lekker nummer om mee te beginnen. De trend wordt doorgezet in het tweede nummer en eigenlijk op het hele album: zware gitaren gecombineerd met hypnotiseerde drums die aanvoelen als een aardbeving. De keyboardsound geeft nog wat extra lading aan de nummers, zonder te overheersen.

Al dit, afgewisseld met blast beats en langzamere stukken maakt VEII een prima plaat om naar te luisteren. Wat opvalt is dat de vele tempowisselingen nergens storend worden. Het gaat van razende blast beats naar bijna upbeat keyboards. Er zijn ook volop delen die het atmosferische geluid weer perfect naar voren brengen. En de vele overgangen verlopen op een soepele wijze. Er gebeurt een hoop, maar het werkt prima.

Deze band uit het land van Dracula zet met VEII een prima plaat neer waarbij je je niet hoeft te vervelen. Ik zou deze plaat zeker eens een kans geven.

Score:

78/100

Label:

Loud Rage Music, 2017

Tracklist:

1. Carul Cerului
2. Tronul celui ce sta de straja
3. Umbre din piatra apuse
4. Tabla

Line-up:

  • Agerul Pamantului – Gitaar, zang
  • Fulmineos – Gitaar, zang, keyboard
  • Urmuz – Bas
  • Inia Dinia – Keyboard
  • Andrei Jumuga – Drums

Links: