Argus – From Fields of Fire

Met From Fields of Fire is het Amerikaanse Argus toe aan album nummer vier. Daar hebben we dan ook vier jaar op moeten wachten. Het wachten is wel zeker de moeite waard geweest, al zullen de discussies over hoe we de band moeten labellen, want dat doen we nou eenmaal graag in Nederland, hiermee nog steeds niet zullen verstommen.

Laat ik dan maar een voorschot nemen op die discussie. Argus speelt gewoon een uitstekende pot heavy metal, met hier en daar een vleugje doom, maar het is vooral heavy metal met een hoog old school gehalte, zij het in een modern jasje, dat de klok slaat. Zoek het niet in supersnelle en korte nummers, want de band neemt er wel de tijd voor om een nummer uit te werken tot in de fijnste details. Die details hoor je bijvoorbeeld regelmatig terug in prima twin gitaarwerk, waarbij een Iron Maiden gevoel op die momenten nooit ver weg is. Met No Right to Grieve hebben we ook een heuse ballad (hoezo een old school gevoel?), die wat aarzelend begint, maar een ijzersterk vervolg kent. IJzersterk is ook de zeer krachtige zang van Butch, die zich met elk album nog weet te verbeteren. Luister maar eens naar 216 of Hour of Longing en u begrijpt wat ik bedoel.

Argus is een band die helaas nog steeds niet is ontdekt door veel heavy metal fans. Daar zou met From Fields of Fire toch echt verandering in moeten komen. Rest mij alleen nog de hoop uit te spreken dat we op album nummer vijf geen vijf jaar hoeven te wachten.

Score:

86/100

Label:

Cruz Del Sur Music, 2017

Tracklisting:

 1. Into the Fields of Fire
 2. Devils of your Time
 3. As a Thousand Thieves
 4. 216
 5. You are the Curse
 6. Infinite Lives Infinite Doors
 7. Hour of Longing
 8. No Right to Grieve
 9. From Fields of Fire

Line-up:

 • Brian “Butch” Balich – Zang
 • Jason Murcio – Gitaar
 • Dave Watson – Gitaar
 • Justin Campbell – Bas
 • Kevin Latchaw – Drums

Links: