Architectural Genocide – Cordyceptic Anthropomorph

Debuteren bij Comatose is voor weinigen weggelegd. Architectural Genocide uit de traditioneel vruchtbare brutal deathmetalbodem van Texas mag het doen en dat wil bijgevolg iets zeggen. Wat Cordyceptic Anthropomorph wil zeggen, moesten we even opzoeken. Cordycepine blijkt een goedje te zijn dat chemici uit een schimmel winnen en vervolgens gebruiken in antidepressiva. Ze maken er ook champignonnenkoffie mee, behoorlijk hallucinogeen spul dus. Misschien daarom dat ze een genocide tegen gebouwen voeren.

Behoorlijk hallucinant zijn dan weer de ondoordringbare drumpatronen en het supersonische snaargeschaaf dat maar blijft doorblazen in het meedogenloze koninginnennummer met toepasselijke titel Hallucinogenic Demise. Vanaf notenstorm één was trouwens al duidelijk geworden dat Suffocation in alle gelederen gestempeld staat. Nog het meest in de omineuze oerbrul en de salvo’s waarmee die je de door abrupte riffwissels, intense blast- en basdrumingrepen en inhak(k)ende gitaargangen gidst. Squaekende snaren, soms met geinige ii-klank van de zang erbij, verhogen geheel volgens Suffocation-voorschrift de ziektekiemen.

Enkele agressieve staven slamdynamiet met korstige bloedgorgel verhinderen dat Architectural Genocide een kopie van hun landgenoten uit New York is. De machtige bommengordels, brute mootjeshakkerij en verticuterende drums blijven overrompelend, maar evolueren gaandeweg naar rechtlijnige brutal death metal in het straatje van Gorgasm. Het initieel tot pulp geblaste Pleasure Induced By Agony scheurt de boel zelfs aan repen met een plotse Dying Fetus-waardige mid tempo grooveriff. De arduinen knalmix van Davide Billia beitelt alle architectonische details staalhard in de geluidsgolven. Misschien hebben we het gehallucineerd, want van deze champignonnenkoffie lusten we nog wel een kop!

Score:

84/100

Label:

Comatose Music, 2020

Tracklisting:

 1. Spires Of Mangled Tissue
 2. Hallucinogenic Demise
 3. Dominate And Proliferate
 4. Cordyceptic Anthromorph
 5. Gorge On Deceased
 6. Pleasure Induced By Agony
 7. Abolishment Of Human Existence
 8. Burgeoning Necrosis

Line-up:

 • Daniel Brockway – Vocalen
 • Matt Day – Basgitaar
 • Jonathan B lake – Gitaar
 • Nat Connor – Drums

Links: