Aratron – The Recovery

Aratron – The Recovery
Eigen Beheer, 2013

Tweede demo van Aratron uit Dordrecht. Deze keer lachen vijf nummers ons toe, ingespeeld door Maurice en Ronald, de harde kern van Aratron, de twee overlevers. De saga continues.

Erg veel evolutie in vergelijking met het eerste wapenfeit van de band hoor ik niet meteen en dat is wellicht ook de bedoeling. Vanaf The Recovery begint het old school feest, terugkerend naar Zweedse pioniersdagen, maar dan wel met een productie die een zeer helder en clean geluid toelaat. Een goede zaak, want de speelstijl van de band zorgt voor voldoende menselijke afwijkingen op de theorie. Niet dat het rommelig is of chaotisch, de fracties van seconden dat de gitaarlijn/zanglijn/overgangen even niet in elkaars pas lopen maakt het geloofwaardig. Opnieuw prima, want de mensen die op zoek zijn naar eerlijke death metal krijgen het warm van binnen bij een dergelijke uitvoering.

Waar ik het het warmste van kreeg is het nummer Cause of Death, niet toevallig met een onderliggende Obituary-feel. Samen met het iets grotere aandeel qua thrashtempo is deze Amerikaanse invloed ook merkbaarder aanwezig dan op de eerste release van Aratron, die toch meer richting Zweden ging. De openingsriff van Thrashed is een mooie samenvatting van wat hiervoor beschreven staat trouwens, meteen ook het laatste hoogtepunt van The Recovery. Deze plaat kost de helft meer dan Horrfying Visions en zo mag je hem ook naar waarde schatten.

Tracklisting:Aratron - rec

  1. The Recovery
  2. Imprisoned
  3. Cause of Death
  4. Staring Into Black
  5. Thrashed

Line-up:

  • Maurice – bass, gitaren
  • Ronald – vocals

Links: