Aratron – Horrifying Visions

Aratron – Horrfying Visions
Eigen Beheer, 2010

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Dit lijkt het motto te zijn voor het Dordrechtse Aratron.
Deze demo bestaat uit vijf lompe oldschool death metal-tracks zonder enige franje of moeilijkdoenerij, puur bedoeld om de nekspieren op te rekken.

Waan je terug naar begin jaren ’90 met nummers als Brutality Reigns Supreme of het soms aan Unleashed herinnerende The Revolting Stench Of Death.
Vooral live zal dit voor de nodige haarzwieperij zorgen, aangezien alle vijf de nummers catchy as hell zijn, maar ook op cd komt de band, door de lekker stevige productie, redelijk krachtig over moet ik zeggen.
Nadeel van dit alles is dat Aratron zich natuurlijk op paden begeeft die allang platter dan platgewalst zijn en behoorlijk voorspelbaar is, zodat je het na een paar keer luisteren dus wel gehoord hebt.
Compositietechnisch had het ook net even wat beter gekund, aangezien sommige overgangen niet bepaald lekker lopen, hier is dus zeker nog wel wat verbetering mogelijk.

De band voegt op zich weinig toe aan het huidige death metal aanbod, maar met Horrifying Visions levert dit viertal een professioneel visitekaartje af.
Van de mensen die houden van de botte klanken van bands als Grave en ook ons eigen Hail of Bullets zullen er vast een paar zijn die wel vijf eurootjes overhebben voor deze demo.

Tracklisting:Aratron - HV

  1. Brutality Reigns Supreme
  2. Traumatized
  3. Gather Up the Hordes for War
  4. Horrifying Visions
  5. The Revolting Stench of Death

Line-up:

  • Maurice – bass
  • Ronald – vocals
  • Arnold – drums
  • Tibor – guitars

Links: