Apostle Of Solitude – Of Woe and Wounds

Apostle Of Solitude – Of Woe and Wounds
Cruz Del Sur Music, 2014

Apostle Of Solitude brengt met Of Woe and Wounds haar derde volledige album uit. Het vorige album Last Sunrise stamt uit 2010 en in die tussentijd zijn een nieuwe gitarist en bassist toegetreden. Dat heeft de band een zetje extra in de goede richting gegeven.

Last Sunrise was een album dat niet echt beklijfde, het kabbelde maar een beetje anoniem voort, maar dat is nu wel even iets anders. De sound is een stuk zwaarder geworden, zowel qua gitaargeluid als ook qua bas. Lekker vet en stevig. Ook de zang van Chuck Brown heeft gewoon wat meer ballen en klinkt een stuk gedrevener. Op het instrumentale intro en outro, dat eigenlijk een vervolg is op het intro, klokken de nummers tussen de vijf en zeven minuten, keurig volgens de traditionele doomregels. Uitschieters in positieve zin zijn Lamenstations of a Broken Man, dat net even wat langzamer en treuriger is dan de overige nummers, en Die Vicar Die, dat een uitstekend opgebouwd opzwepend einde heeft.

Een prima revanche van het uit Indianapolis afkomstige Apostle Of Solitude. Hoog tijd dat de band eens naar Europa komt!

Tracklisting:
Apostle Of Solitude – Of Woe And Wounds

 1. Distance and the Cold Heart
 2. Blackest of Times
 3. Whore’s Wings
 4. Lamentations of a Broken Man
 5. Die Vicar Die
 6. Push Mortal Coil
 7. This Mania
 8. Siren
 9. Luna
 10. Distance and the Cold Heart (reprise)

Line-up:

 • Chuck Brown – Zang, Gitaar
 • Steve Janiak – Gitaar
 • Dan Davidson – Bas
 • Corey Webb – Drums

Links: