Aornos – Orior

Aornos – Orior
Satanath Records, 2015

”Save the best for last” zullen we maar denken. De bodem is echter bereikt, de stapel satanath releases is op. Is deze laatste dan ook de beste? Deze eenmansband uit Hongarije doet in ieder geval zijn best met een ruim uur aan black metal opgenomen, tussen 1998 en 2014.

Het hele album lang krijg ik het idee dat ik naar een soort Emperor-light zit te luisteren. Dit is volgens mij zijn grote inspiratiebron en de cover Ensorcelled by Khaos van juist die band geeft het misschien al wel weg. Hoe meer de man zijn best doet, hoe meer hij hierin de plank misslaat. Alle riffs klinken alsof ze ergens al op een album hebben gestaan in het begin van de jaren negentig, maar voor de gelegenheid in een andere volgorde hier op plaat zijn gezet. Dat betekent dat er best hier en daar wat verteerbaars tussen zit en het ook lang niet slecht is, maar ik zet dan toch echt liever het originele werk aan.

Een aardige poging om er iets van te maken, maar ontwikkel een eigen geluid en probeer het nog eens. Alleen voer voor diegene die alles in huis willen halen waar ooit een nummer van Emperor op is gecoverd.

Aornos
Tracklisting:

 1. Orior
 2. Avernus
 3. Castellum
 4. Aeterna Veritas
 5. Dominus Vexator
 6. Gelum
 7. Desertus
 8. Erratus
 9. Portentum
 10. Aere Perennius
 11. Ensorcelled by Khaos (Emperor cover)

Line-up:

 • Algras – Alles

Links: