Antigama – Warning

Antigama – Warning

Relapse Records, 2009

Polen hebben om de één of andere reden altijd een negatief aura om hen heen hangen, de vooroordelen die er heersen binnen onze maatschappij spreken voor zich. Waar Polen in het ijzeren gordijn tijdperk altijd wat achterop liep ten overstaan van het rijke vrije westen, is dit vreemd genoeg op het vlak van agressieve muziek nooit zo geweest. Bands als Vader en Behemoth bewijzen met elke release opnieuw dat ze terecht tot de grote jongens mogen worden gerekend. Ook dit grindcore gezelschap uit Warschau is inmiddels stevig aan de weg aan het timmeren.

Antigama levert met dit Warning zijn tweede full-length af voor het kwaliteitslabel Relapse, tevens de vijfde plaat uit hun gehele carrière. Hun vorige cd Resonance kon mij persoonlijk behoorlijk goed bekoren. Vooral hun droge en ietwat mechanische, vrij technische grindcore sound sprong in het gehoor waardoor ze zich wisten te onderscheiden van de vele genregenoten. Nog steeds zijn de heren erg pissed-off op de wereld, hetgeen resulteert in lekker beukende grindcore met een industriële feel. De vocalen zijn bijzonder furieus en agressief, maar het is het waanzinnige drumwerk dat pas echt zijn stempel drukt op het bandgeluid. Krzysztof Bentkowski is de trommelaar van dienst en deze kerel verdient echt een vette pluim in zijn reet voor de manier waarop de brave man zijn toms meedogenloos geselt. De muziek komt soms nogal chaotisch uit je speakers geknald, echter na enkele luisterbeurten openbaren de structuren binnen de nummers zich alsnog aan de arme luisteraar.

Liefhebbers van bands als Pig Destroyer en Nasum zullen dit Warning zeker op waarde kunnen schatten. Ik persoonlijk had echter meer vooruitgang verwacht van de heren na hun erg vette vorige plaat. Deze cd is dan ook vooral een degelijk en logisch vervolg op het vorige album. Liefhebbers van het genre kunnen met een gerust hart toeslaan, ik blijf echter toch een boontje houden voor Resonance.

Tracklisting:

antigama warning 200

 1. Disconnected
 2. Jealousy
 3. City
 4. Another
 5. Not True
 6. War
 7. Heartbeat
 8. Preachers Pray
 9. Sequenzia Dellamorte
 10. You Have The Right To Remain Violent
 11. Lost Skull
 12. Nightmare
 13. Paganini Meets Barbapapex
 14. Empty Room
 15. Orange Pills
 16. Black Planet

Line-up:

 • Krzysztof Bentkowski – Drums
 • Patryk Zwolinski – Vocals
 • Szymon Czech – (Session) Bass
 • Sebastian Rokicki – Guitar

Links: