Anima – The Daily Grind

Anima – The Daily Grind
Metal Blade, 2008

Weer een jonge “deathcore”-band op Metal Blade? Daar ziet het wel naar uit ja. Anima was tot nu toe onbekend, maar het relatief grote Metal Blade ziet er wel wat in. Ze brengen bij deze Anima‘s tweede cd uit, kan ook moeilijk anders met al dat huiswerk.

In een vorig betoog heb ik meermaals mijn ongenoegen met de hedendaagse viriele trend “deathcore” geuit. Na tien jaar heb ik eindelijk de strijdbijl begraven met de metalcore, en weer was mijn gemoed naar de kloten. Echter, deze keer zal het geen tien jaar duren. Of Anima mij een fan van het genre zal maken, dat is onwaarschijnlijk. Desondanks kan deze band mij wel behoorlijk bekoren. Naast de verplichte screams en breakdowns die op standaardwijze (vrij simpel maar niet geforceerd) worden gebracht, is de muziek geïnfecteerd met een onderhoudende Zweedse sound. Gitaargewijs is men niet bang om verschillende stijlen te spelen, en vooral de At The Gates-speelstijl en de melodische Dissection-melodielijnen brengen beweging in mijn lijf. De brutaliteit wordt niet teveel gebroken door de breaks, en de sound is behoorlijk hard, Skinless-hard

Al dat positieve neemt natuurlijk weg dat de muziek voor diekwart blijft bestaan uit typische death metalcore. Vrij standaard, zeker geen niveau The Black Dahlia Murder. Ondanks het ondertussen hoge “been there, heard that”-gevoel, scoort Anima door de punten in de vorige paragraaf een voldoende. Fans van het genre en bijvoorbeeld de nieuwe Winds of Plague tellen gewoon 10 punten extra.

Tracklist:

  Anima

 1. Behind the Mast
 2. There Is Something Vicious
 3. Sitting in the Wardrobe
 4. The Daily Grind
 5. Dismembered
 6. A Wrong Person to Trust In
 7. The Interference
 8. Isolated
 9. Raveged by Disease

Line-up:

 • Robert Horn – Vocals
 • Justin Schüler – Bass
 • Steven Holl – Guitar
 • André Steinmann – Guitar
 • Benjamin Kühnemund – Drums

Links: