Angoixa – Distopia Digital

Angoixa komt uit Spanje en zingt in het Catalaans. Distopia Digital is het derde album van de band. Waar de eerste twee albums volledig van de hand van zanger en gitarist Hector waren, behoren de overige bandleden nu tot de vast kern. Dat is te horen want Angoixa klinkt steeds meer als een vaste eenheid. Voor de mix en mastering werd Dan Swanö ingehuurd en ook dat is te horen.

Het is pure Zweedse old school death metal die in de zeven nummers wordt gebracht. De gitaar klinkt zwaar overstuurd, kwestie van een HM2 pedaal aansluiten op een Marshall versterker en daarbij het volume flink opendraaien. De drums doen lekker hun werk, de dubbele bas ratelt dat het een lust is en op gezette tijden een kort salvo op de snare om een overgang aan te geven. Weinig technisch, wel lekker doeltreffend. Daaroverheen een diepe en onverstaanbare grunt die soms wordt gedubd en waarbij altijd wat echo is toegevoegd.

Angoixa verstaat goed de kunst van het componeren. De ene na de andere vette riff volgt elkaar op en dat gebeurd op een manier dat het allemaal logisch klinkt. Flink wat Grave riffs worden afgewisseld met wat oude Dismember en hier en daar wat Entombed klanken. Echte uitschieters staan er niet op Distopia Digital. Het is gewoon vanaf de eerste tot de laatste seconde beuken. Goede death metal is al lang niet meer origineel maar wanneer er dergelijke kwaliteistbeukers op je af worden gevuurd voelt dat gewoon lekker. Ruim een half uur murw gebeukt worden kan best lekker zijn. Check dit album maar!

Score:

80/100

Label:

Blood Fire Death, 2021

Tracklisting:

 1. Desolació
 2. La Crisàlide
 3. Regne de Sang
 4. Els Oblidats
 5. Monstres
 6. Distopia Digital
 7. La Presó dels Pensaments

Line-up:

 • Robert – Zang, Gitaar
 • Héctor – Gitaar
 • Uri – Basgitaar
 • Mario – Drums

Links: