Anger Machine – Unbreakable

Anger Machine begint in 2012 als eindexamen project van gitarist Thijmen den Hartigh. Voor het examen is Den Hartig geslaagd, alleen weet de band hier in eerste instantie geen goed vervolg aan te geven. In 2015 lijkt het gedaan met Anger Machine en Den Hartig besluit helemaal opnieuw te beginnen. Nagenoeg dezelfde bandleden, alleen de bassist wordt vervangen, maar een heel andere muzikale koers. Nu in 2017 is de tijd aangebroken om een EP los te laten op de wereld.

Unbreakable opent sterk met het nummer Unbreakable I Am. Een hoop agressie zoals Pantera, maar ook een hoog aantal melodieën zoals een band als Megadeth ons voorschotelt. Dit alles overgoten met een flinke groove en schreeuwende, bij vlagen gruntende, zang. Ook de overige vier nummers houden dit recept aan. Den Hartig heeft zichzelf de ruimte gegeven om te laten horen waar hij toe in staat is door middel van enkele fijne solo’s zonder nadrukkelijk aanwezig te zijn. Alles staat in teken van de songs.

Hoewel de zang niet helemaal mijn ding is, heb ik me toch bijna een half uur goed weten te vermaken met de groovende thrash op deze EP van Nederlandse bodem. Liefhebbers van goede technische nummers met veel agressie hebben met Unbreakable een ruw diamantje in handen. We gaan vast nog meer horen van Anger Machine!

Label:

Eigen Beheer, 2017

Tracklist:

  1. Unbreakable I Am
  2. Judge Not
  3. Shut Up
  4. Rise Of The Hatred
  5. Last Man Standing

Line-Up:

  • Tim Koole – Zang
  • Thijmen Den Hartig – Gitaar
  • Martijn De Jonge – Gitaar
  • Corne Bos – Drums
  • Merijn Kloosterman – Bas

Links:

Bewaren