Ancst – Ghosts Of The Timeless Void

Dit Duitse gezelschap, dat sinds 2012 onder deze naam door het leven gaat, brengt met dit album alweer haar tweede uit. Hiernaast grossiert de band in splits en EP’s welke allemaal langs mij heen zijn gegaan maar waarvan de split met King Apathy hier wel werd opgepikt. Enigszins nieuwsgierig door de opgeplakte labels ben ik deze meest recente maar eens te lijf gegaan. (Overigens zag onze fotograaf Frido Stolte deze band onlangs in Innocent te Hengelo voor zijn camera verschijnen.)

Volgens de overlevering een mix van black, hardcore en crust/d-beat, iets waar ik mij na beluistering wel deels in kan vinden. Hoewel je ook zou kunnen gaan voor misschien meer melodieus met Göteborgmetal door de toch duidelijke At The Gates-invloeden. Vanaf de start zit het tempo er goed in en vooral de drummer timmert het behoorlijk dicht. De meeste riffs zijn niet zozeer black georiënteerd maar neigen neer naar melodieuze deathvarianten. De zang is een duistere hardcore scream die erg staccato wordt gebracht en tekstueel vaak een persoonlijk verlies weergeven. Gelukkig komt er met het nummer Dysthymia, dat haast door kan gaan voor een ballad, tijdelijk een einde aan de voortrazende storm omdat ik tegen die tijd de boel nog lastig van elkaar kan onderscheiden. Dit komt voornamelijk door de drums die nogal eentonig worden na een aantal nummers doordat er vooral op hoog tempo door gegaan wordt. De afwisseling had dan van mij ook wat meer mogen zijn.

Het album kan mij onder de streep helaas wat minder bekoren, maar ik denk dat de luisteraar die wat meer in de hardcore- en crusthoek zit en ook de death/black niet schuwt hier absoluut mee uit de voeten kan. Tel dan ook gerust tien punten bij de score op als je je aangesproken voelt.

Score: 

68/100

Label:

Lifeforce Records, 2018

Tracklisting:

 1. Dying Embers
 2. Shackles of Decency
 3. Concrete Veins
 4. Revelation of Deformity
 5. Unmasking the Imposters
 6. Of Gallows and Pyres
 7. Quicksand
 8. Republic of Hatred
 9. Dysthymia
 10. Sanctity
 11. Self-Portrait

Line-up:

 • Stefan – Bass
 • Tom – Zang
 • Mirko – Gitaar
 • Robert – Gitaar
 • Mihai – Drums

Links: