Ancient Dome – Cosmic Gateway To Infinitiy

Ancient Dome – Cosmic Gateway To Infinitiy
Punishment 18 Records, 2014

Een portie thrashmetal-light uit Italië, voor al die mensen die naast het echte bier ook wel eens een Radlertje drinken. Ancient Dome bestaat als band nu zo’n vijftien jaar en bracht eind vorig jaar het derde volledige album uit. Het heet Cosmic Gateway To Infinity en is gevuld met een soort van melodieuze thrashmetal met heavy- en powermetal invloeden. Ook de science fiction invloeden in tekst en muziek maken dit album tot een niet onaangenaam thrashend buitenbeentje.

Muzikaal zit het allemaal wel aardig in elkaar en de instrumentale vaardigheden bij met name de bespelers van gitaren en drums zijn meer dan behoorlijk. De vocalen, tja daar moet je van houden, evenals van het Italiaanse Engels. De geluidseffecten en productie vind ik daarnaast niet echt om over naar huis te schrijven. Zo ontstaat een wat wisselend beeld. De melodieuze thrash is niet razend, agressief en furieus. Nee het is meer melodieus, aangenaam in het gehoor liggend en swingend.

Niet alle nummers zijn even sterk en ook binnen de behoorlijk lang uitgevallen tracks wisselt het beeld nogal eens. Bovendien ontbreekt, ondanks het overduidelijke thema, een verhaallijn. Neemt niet weg dat het best wel een leuk album is met lekker swingende momenten. Wel iets voor pure liefhebbers die niet al te zeer gehecht zijn aan het ruige karakter van de pure thrash.

Tracklisting:
Ancient dome

 1. N.I.F. (New Interstellar Force)
 2. …Hyperspace
 3. A Sea of Stars
 4. Cosmic Gateway to Infinity
 5. Colonizing Asteroids
 6. Nebuloid
 7. Dead Zone
 8. Empire of Lies

Line-up:

 • Jerry De Feo – Zang
 • Paolo Porro – Ritme gitaar
 • Alessandro Fontana – Lead gitaar
 • Davide Bianchi – Bass
 • Giorgio Alberti – Drums

Links: