Anael – Necromantic Rituals

[b]Anael – Necromantic Rituals[/b]

Iedereen die blackmetal luistert heeft natuurlijk wel eens gehoord van Samael. In 1991 brachten zij onder de naam “Worship Him” een heerlijk rouwe blackmetal cd uit. Helaas maakt Samael niet meer de muziek die zij ooit maakten ……

Maar nu hebben we gelukkig Anael en zo als u waarschijnlijk wel uit de inleidende regels hebt op kunnen maken, speelt Anael black zoals Samael dat vroeger deed (ja, ja dus niet alleen de namen lijken op elkaar).

anaelband

De drie heren van Anael komen uit Duitsland, tevens het thuisland van “Ungod” en dat is de tweede band waar Anael mij aan doet denken. Heerlijk simpele rouwe black met een gigantische echo over de vocals, afgewerkt met hier een daar een leuk keyboard melodietje. Nooit overheersend, maar puur daar waar het nodig is.

De band is in 1999 opgericht door gitarist/zanger Seraphackh en al snel werd hij vergezeld door drummer Primeumathon. Doel van de band was om de haat en agressie van Mayhem, Celtic Frost, Bathory en Venom te combineren met de duistere en doomy atmosfeer van Black Sabbath, Candlemass en Pentagram.
Een demo en 2 EP’s werden opgenomen met verschillen bassisten voor Angel of Doom permanent als basspeler werd aangesteld. Hierna volgde nog een split -LP met het Canadese “Lust” en nu dus de eerste volledige cd in de vorm van “Necromantic Rituals”.

Tien lekker langzame galmende nummers teisteren mijn toch al zo zwartgeblakerde trommelvliezen voorafgaand aan een klein introotje. Het geheel duurt iets langer dan éénenveertig minuten en dat is verrekte jammer want dit schijfje vraagt naar meer.
Fans van oude Samael en Ungod hier is de plaat waar jullie op hebben gewacht!

[b]tracklist:[/b]
1. Intro
2. Worship of Death
3. Into the Dark
4. Vomit of the Earth
5. Possessed by the Ancient …
6. Father of the Doom
7. Vigour
8. Necromantic Rituals
9. Bestial Opera
10. The Poisoned Kiss
11. Last Salutation