Amethyst – From A Thousand Years of Slumber

Amethyst – From A Thousand Years Of Slumber

Het uit Den Bosch/Eindhoven afkomstige Amethyst draait al een aantal jaartjes mee in de vaderlandse underground scene. Begonnen als black/gothicmetalband (jaja.. inclusief keyboards en zangeres alhoewel de band zelf de benaming “moonmetal” hanteerde) deden ze van zich spreken binnen die scene onder andere door optredens in het voorprogramma van onder andere After Forever en Orphanage. Ook hun vorige demoCD “Dei Nocturne” ontving goede kritieken en het feit dat deze band haar promotionele zaken prima in orde had en op perfecte wijze het internet voor dit doel gebruikte leverde de band ook de nodige internationale bekendheid op.

Maar tijden veranderen, ook voor Amethyst. Nadat de zangeres en toetsenist de band verlaten hadden en Jochem de plaats op de drumkruk had overgenomen, ging de band uit een ander vaatje tappen en zie hier het resultaat. 3 pakkende en sterke nummers in de stijl van bands als Dissection en In Flames aangevuld met een mooie akoestische outtro. Zanger Serge (die overigens onlangs de band verlaten heeft) heeft een strot waar veel zangers jaloers op zullen zijn daar zijn grunts uiterst diep zijn terwijl ook de screams prima in orde zijn. De 2 gitaristen voelen elkaar prima aan en drummer Jochem mept er lustig op los. In het openingsnummer “Awaken” krijgt Serge vocaal gezelschap van de zanger van de Limburgse Inger Indolia welke ik persoonlijk ook beschouw als een van de koplopers binnen het genre in Nederland.

Klein minpuntje aan de demo is de productie (beetje kaal drum- en gitaargeluid) maar als je in ogenschouw neemt dat het geheel in slechts 2 dagen is opgenomen dan mag je dat gegeven voor lief nemen. Ook het artwork mag er wezen alsmede de uiterst complete internetsite van de band die zeker een bezoekje waard is. De gehele demo kost slechts €5,- (of $5) en is te bestellen via de website van de band. Voor de niet zo kapitaalkrachtigen bestaat ook nog de mogelijkheid de 4 songs te downloaden via deze site.

Al met al zeker een aanrader voor de liefhebbers van een goed stukje Zweedse deathmetal. Steun deze band!!!

website: http://www.amethystband.com