Amenra – Live

Amenra – Live
ConSouling Sounds, 2012

België staat bekend om haar bier, chocolade, politieke nest en om Amenra. Het gezelschap uit Kortrijk verkondigde inmiddels dat hun Mass V staat te popelen om gelanceerd te worden in het voorjaar van 2013 en om al even iets van zich te laten horen, doen de heren iets wat ze nog nooit eerder gedaan hebben, namelijk een live-album loslaten op de wereld. Een uur en elf minuten lang een mix van sludge, doom en hardcore-vocalen van hét grote voorbeeld uit West-Europa.

De mensen van de Lage Landen hebben hopelijk al eens de kans gehad om de intensiteit van zo’n Amenra-show mee te maken van dichtbij. Is dat niet het geval dan krijg je met deze live-plaat een mooie inleiding tot wat je kan verwachten, al mis je uiteraard dat mysterieuze gevoel dat je krijgt wanneer je naar deze machtige band kijkt. Spelen met verlichting, een flippende zanger die de longen uit zijn hardcore-lijf krijst en een band die je meesleept door weelderige gevoelsstromen met haar opbouwende golven, geniale overlappende structuren en hevige uitbarstingen. Elke song opnieuw walst de band je door een verhaal dat alle uithoeken van de bespeelde genres bekleedt.

Goeie sound, en de zaken die je te horen krijgt zijn ook samenstelling van de shows van de band doorheen Europa. Een combinatie van songs die je dus nog niet gehoord kan hebben, maar waar je eigenlijk niet echt gewaar wordt dat het om verschillende shows gaat. Kwaliteit live-spul dus, al ga ik liever deze gasten nog eens uitchecken als ze hun volgende plaat presenteren. Dit warmt de fans van vooral de twee vorige Mass-platen zonder twijfel al wel op.

Tracklisting:

Amenra - Live

 1. De Dodenakker – Nemelendelle
 2. Your Shapeless Pain
 3. Aorte – Ritual
 4. Thurifer
 5. Silver Needle Golden Nail
 6. Razoreater
 7. Nemelendelle
 8. Am Kreuz

Line-up:

 • Bjorn J. Lebon – Drums
 • Lennart Bossu – Guitars
 • Mathieu J. Vandekerckhove – Guitars
 • Colin H. Van Eeckhout – Vocals
 • Levy Seynaeve – Bass

Links: