Phonothek – Red Moon

Op een avond als deze wil ik het wel eens rustig aan doen. Niet zodanig rustig dat de geluiden en gedachten in mijn hoofd hoorbaar worden, maar toch luid genoeg om het gehuil van mijn kinderen te kunnen overstemmen. Dan richt ik mijn vizier wel eens naar Cryo Chamber, de ambientpartner bij uitstek. In dit geval is er sprake van “experimental atonal / dark ambient”. Het project uit Tbilisi (Georgië) bracht vorig jaar Lost in Fog uit en nu brengt het duo/koppel Red Moon uit. Sfeervolle geluiden.

Ook Red Moon bevat een mengvorm van akoestische klanken, elektronische soundscapes en jazzy ero/esoterie met een constante onderstroom aan lage geluiden, zoals dat ook op Lost in Fog het geval was. De nummers zijn deels “suiting” en liggen comfortabel in het gehoor en deels bevatten ze een latente spanning die net genoeg is om het arbitraire karakter van de flows op te trekken naar een niveau waarbij diepgang ontstaat. De thematiek is echter allesbehalve positief en doet mij aan de film Melancholia denken, net zoals de hoes.

The earth is dying. The chosen got on the ships, but not you.

Red Moon explores a world in flames through use of atonal instrumentation and layered atmospherics.

Dark ambient dus, in alle opzichten. Geen snelle hap en geen evidente stap om te nemen voor de doorsnee metalliefhebber. Misschien iets om te bekomen op de terugweg van een zoveelste verplicht bezoek aan schoonfamilie of voetbaltraining/klarinetles van de kinderen. Op uw gezondheid.

Label:

Cryo Chamber, 2017

Tracklisting:

  1. Phonothek & Keosz – Yellow Forest
  2. Phonothek & Cities Last Broadcast – Last Melody
  3. Come In The Whisper
  4. Cry From The Abyss
  5. Margo
  6. In The Smell Of The Wolves
  7. Mudra
  8. Red Moon

Line-up:

  • Onbekend

Links: