Alunah – Solennial

Onder de bezielende leiding van de familie Day is het uit de Midlands afkomstige Alunah al ruim tien jaar actief. Bij iedere nieuwe release is er tot nu toe steeds sprake geweest van een stijgend niveau, waarbij de stoner en doom-elementen de boventoon vieren. De doom-invloeden worden overigens steeds nadrukkelijker.  Dat is nu ook het geval, al kunnen er wel wat kanttekeningen bij Solennial geplaatst worden.

The Dying Soil begint heel ingehouden zonder gitaargeweld, waarna Light of Winter en Feast of Torches met een vervormd gitaargeluid inzetten, zeg maar een soort van Victor Griffin (Pentagram) light. Lekkere riffs, dat zonder meer, maar voor mijn gevoel missen de songs door dat gitaargeluid aan ballen: het klinkt toch wat te lief en te zoet. Dat laatste geldt zeer zeker voor de vocalen van Sophie. Bij Fire of Thornborough wordt er wel de fik in gestoken, dit klinkt opeens een stukje pittiger door een ietsjes steviger gitaargeluid. Die lijn wordt daarna gelukkig voortgezet. Het afsluitende A Forest is een cover van The Cure, dat voor de gelegenheid  een stuk langzamer en depressiever wordt gespeeld, in de stijl van het Oostenrijkse Jack Frost, zoals die band ook vakkundig een cover weet te bouwen.

Een beetje een tweeslachtig gevoel blijft er over na het herhaaldelijk beluisteren van Solennial. Met het songmateriaal is helemaal niets mis, maar wat is het toch jammer, dat de pit op het album door het gitaargeluid wat achterwege blijft. Mensen die daar minder zwaar aan tillen, kunnen daarom gerust een tiental punten bij het eindcijfer optellen.

Score:

77/100

Label:

Svart Records

Tracklisting:

 1. The Dying Soil
 2. Light of Winter
 3. Feast of Torches
 4. The Reckoning of Time
 5. Fire of Thornborough Henge
 6. Petrichor
 7. Lugh’s Assembly
 8. A Forest

Line-up:

 • Sophie Day – Zang, Gitaar
 • David Day – Gitaar
 • Dan Burchmore – Bas
 • Jake Mason – Drums

Links:

One Response to Alunah – Solennial

 1. Mark Z Mark Z says:

  Erg fijn album, mis de ‘pit’ van het gitaargeluid totaal niet.

Geef een reactie