Alunah – Awakening The Forest

Alunah – Awakening The Forest
Napalm Records, 2014

Na twee redelijke, maar niet echt opzienbare albums, meldt het Britse Alunah zich terug aan het front middels Awakening the Forest. In de afgelopen twee jaar heeft de band een behoorlijke sprong voorwaarts gemaakt, zo kan geconcludeerd worden na het beluisteren van dit album.

Muzikaal bevindt Alunah zich nog steeds in het gebied tussen de stoner en doom. Mede door de productie van Greg Chandler (Esoteric) is alleen al het geluid om je vingers bij af te liken. Hierdoor schuift de band ook ietsjes meer op richting de doom kant en dat is niet verkeerd. De songs zelf hebben nog steeds een stoner inslag, maar met een wat meer doomy geluid dus. Vooral het lekkere en licht up-tempo nummer Heavy Bough is daarvan een perfect voorbeeld. Het album bevat zes nummers, die geheel naar verwachting tussen de (bijna) zes en negen minuten klokken, zonder daarbij monotoon te klinken, want er worden links en rechts diverse intermezzo’s ingebouwd, zowel jam-achtig als ook mooi en melodieus, zoals het middenstuk bij The Mask of Herne. De verzorgde cleane vocalen van Sophie Day zijn dik in orde, hoewel sommige doom fans het wellicht bij tijd en wijlen iets te zoetsappig kunnen vinden.

Een prima derde album van Alunah derhalve, dat zeker in de smaak zal vallen bij de traditionele doomliefhebber , voor wie het allemaal niet al te loodzwaar en super depressief hoeft te zijn.

Tracklisting:
Alunah – Awakening The Forest

  1. Bricket Wood Coven
  2. Heavy Bough
  3. Awakening the Forest
  4. The Mask of Herne
  5. Scourge and the Kiss
  6. Summerland

Line-up:

  • Sophie Day – Zang, Gitaar
  • David Day – Gitaar
  • Dan Burchmore – Bas
  • Jake Mason – Drums

Links: