Alunah – Amber & Gold

Na het vertrek van zangeres/gitariste Sophie Day vorig jaar, bovendien oprichtster van Alunah, besloot de band niet bij de pakken neer te gaan zitten. In de excentrieke zangeres Siân Greenaway werd al snel een opvolgster gevonden. Middels de EP Amber & Gold is er een tastbare kennismaking met de vernieuwde band.

De EP bevat feitelijk gezien slechts twee nieuwe nummers. Mangata is een bijna drie minuten durend vrijwel instrumentaal intro. Wicked Game is een cover van popster Chris Isaak. Hoewel dit nummer van nature al niet echt vrolijk is, is het tempo nog ietsje omlaag gegooid en heeft het een depressief laagje meegekregen, op een manier waarmee de Oostenrijkse band Jack Frost zich al meerdere keren heeft onderscheiden. Blijven dus over het titelnummer Amber & Gold en Awn. Deze nummers liggen in het verlengde van het voorafgaande album Solennial, dus zeg maar relaxte doom met een licht Pentagram sausje. Siân zelf blijkt te beschikken over een krachtige strot, die zowel laag als hoog weet te overtuigen. Toch lijkt het wel, of Alunah probeert net wat toegankelijker te worden, getuige hoe Siân in de hoogte ieder couplet bij Awn op een poppy-manier eindigt. Dat doet uw doomrecensent toch wel een wenkbrouwtje fronsen.

Amber & Gold is een leuke kennismaking met de nieuwe line-up van Alunah, dat met Siân Greenaway een prima vervangster in huis heeft gehaald. Hoe de band zich verder zal ontwikkelen is op basis van deze twee nieuwe nummers niet goed te beoordelen. We wachten het antwoord rustig af en zien het vijfde studioalbum met belangstelling tegemoet.

Score:

Label:

Eigen Beheer

Tracklisting:

  1. Mangata
  2. Amber & Gold
  3. Awn
  4. Wicked Game

Line-up:

  • Siân Greenaway – Zang
  • David Day – Gitaar
  • Dan Burchmore – Bas
  • Jake Mason – Drums

Links: