Altarage – The Approaching Roar

Het Spaanse Altarage is met The Approaching Roar alweer toe aan album nummer drie en dat in slechts vier jaar tijd. Collega Bart was in 2017 bijzonder in zijn nopjes met voorganger Endinghent waardoor ik op voorhand al enthousiast was bij deze release. Maar nu maar eens zien of ze dit enthousiasme kunnen waarmaken.

De sonische explosie op dit album blaast mij vanaf de eerste secondes al direct weg. Een zwarte duistere maalstroom waarbij de vergelijking met Portal meteen in me opkomt. Brute, duistere en dissonante death metal teistert mijn gehoorgangen waarbij het uiterste gevraagd wordt om alles te kunnen volgen, want als je je focust op de zieke riffs mis je de complexe baslijnen die eromheen zweven. Hierdoor is dit album echt een uitdaging om te beluisteren maar wel in de goede zin van het woord. Elke luisterbeurt kan je je aandacht geven aan een ander element in de muziek, bijvoorbeeld de geweldige ritmesectie of de spaarzame grunt die klinkt als een monster uit de diepte. Tegelijkertijd kun je je verliezen in het totaal.

Altarage weet hier absoluut punten te scoren en is wat mij betreft direct verantwoordelijk voor een positie in de jaarlijst. Liefhebbers van totale duisternis weten wat hen te doen staat, surf naar de webshop en schaf dit aan!

Score: 

90/100

Label:

Season of Mist Underground Activists, 2019

Tracklisting:

  1. Sighting
  2. Knowledge
  3. Urn
  4. Hieroglyphic Certainty
  5. Cyclopean Clash
  6. Inhabitant
  7. Chaworos Sephelln
  8. Werbuild
  9. Engineer

Line-up:

  • Onbekend

 Links: